Groep E: Schweinsteiger bezorgt Bayern in extremis de zege

Bram Coenen
| 3 reacties

Bayern München is vanavond op de tweede speeldag van de Champions League met 1-2 gaan winnen bij Basel. Bastian Schweinsteiger bezorgde de bezoekers in extremis nog de zege.

Bayern München, dat de eigen competitie desastreus is gestart, kwam ook tegen Basel al snel op achterstand. Na mistasten van Daniel Van Buyten, kon Alexander Frei de score openen. Pas in de tweede helft kon de ploeg van coach Louis Van Gaal wat terugdoen. Bastian Schweinsteiger maakte er tien minuten na rust 1-1 van op penalty. Dat leek ook lange tijd de eindstand te worden, maar één minuut voor affluiten bezorgde diezelfde Schweinsteiger de bezoekers alsnog de zege. Basel blijft door deze nieuwe nederlaag laatste met nul punten.

Door deze nieuwe zege blijft Bayern aan de leiding in Groep E. De tweede plaats wordt nu gedeeld door AS Roma en Cluj. AS Roma klopte vanavond in het eigen Olympisch Stadion Cluj met 2-1. Het verschil werd pas na rust gemaakt. Philippe Mexès opende 20 minuten voor tijd de score en nog geen twee minuten later leek Marco Borriello de thuisploeg zekerheid omtrent de zege te bezorgen. Cluj kwam echter toch opnieuw in de wedstrijd via Ionut Rada, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet.