Groep F: Arsenal en Shakhtar delen de leiding

Bram Coenen

Arsenal heeft zich dankzij een 1-3 zege bij Partizan Belgrado aan kop genesteld in Groep F van de Champions League. Die leiding deelt het met Shakhtar Donetsk, dat met 0-3 ging winnen bij Sporting Braga.

Arsenal kwam op bezoek bij Partizan Belgrado al na een kwartier op voorsprong via Andrei Arshavin. Toch kwam Partizan net voorbij het halfuur opnieuw op gelijke hoogte dankzij een benutte penalty van Cleo, ook al trefzeker tegen Anderlecht. Na de rode kaart voor thuisspeler Jovanovic maakte Arsenal in de tweede helft het verschil. Marouane Chamakh bracht de bezoekers twintig minuten voor tijd terug op voorsprong en acht minuten voor tijd bracht Sébastien Squillaci de Gunners zekerheid omtrent de zege.

Door deze nieuwe zege blijft Arsenal ongeslagen aan kop van Groep F met het maximum van de punten. Die leiding deelt het met Shakhtar Donetsk, dat met 0-3 ging winnen bij Sporting Braga. Luis Adriano zette met twee treffers in de tweede helft de bezoekers op rozen. In de toegevoegde tijd kon Costa op penalty de score nog uitdiepen.