lokSporting Lokeren
cluClub Brugge
Datum: 24/10/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Daknam
Tam Club verdrinkt opnieuw in Daknamse meersen
Nico Wieme
| 0 reacties
Tam Club verdrinkt opnieuw in Daknamse meersen
Foto: © SC

Lokeren heeft opnieuw de scalp van Club Brugge veroverd. De bezoekers wisten van geen hout pijlen maken en kregen nauwelijks een goede aanval in elkaar gebokst. De thuisploeg speelde gretig en trok verdiend het laken naar zich toe.

Peter Maes voerde tegen de verwachting in drie wissels door in het team dat Charleroi versloeg : Sepp De Roover, Ludvig Geir Fevang en Donovan Deekman moesten de baan ruimen voor Tiko, Killian Overmeire en Benjamin De Ceulaer. Bij Club behield Jeroen Simaeys centraal achteraan zijn stek ten nadele van Ryan Donk. Ronald Vargas nam zijn plaats op het middenveld weer in en Wilfried Dalmat kreeg na zijn sterke prestatie bij Dinamo Zagreb een nieuwe kans. Daardoor moest Ivan Perisic genoegen nemen met een zitje op de bank.

Club Brugge had het niet onder de markt met het pressievoetbal van Lokeren. De thuisploeg speelde als zijn trainer, met veel vuur en passie. De Bruggelingen mochten zich in de aanvangsfase gelukkig prijzen dat Benjamin Mokulu op een attente Geert De Vlieger stuitte en dat het vizier van Tiko niet scherp stond.

Club nergens

De bezoekers moesten het hebben van de counter en dat leverde tweemaal bijna een doelpunt op. Vargas kopte een voorzet van Marcos Camozzato nipt naast en Karel Geraerts schoof een voorzet van Nabil Dirar naast de kooi van Barry Boubacar Copa. Club bleef het echter moeilijk hebben met het spel van de Waaslanders en de dragende spelers zoals Vadis Odjidja, Dirar en Vargas kregen geen poot aan de Daknamse grond. Het waren De Ceulaer, Overmeire en Ivan Leko die de wet dicteerden.

Vijf minuten voor de pauze, op het moment dat de match eigenlijk wat op slot zat, scoorde Jérémy Taravel als een duiveltje uit een doosje. Leko dropte een vrijschop in de zestien en de Fransman, volledig vrijgelaten, tikte het leer simpel door de benen van De Vlieger.

Bloed, zweet en tranen

De Clubsupporters waren duidelijk niet opgezet met het matte spel dat hun ploeg tijdens de eerste helft opdisselde en ze scandeerden tijdens de tweede periode meermaals dat ze bloed, zweet en tranen wilden zien. De bezoekers speelden wel snediger, maar veel overtuiging zat er niet in hun acties.

Vargas claimde een strafschop, maar ref Jean-Baptist Bultynck ging er niet op in. Bij de Lokerse tegenprik kon Mokulu bijna verdubbelen. Zijn afgeweken schot zoefde net naast de verste paal buiten. Het was wachten op het nekschot, maar ook De Ceulaer en opnieuw Mokulu lieten na Club definitief uit te tellen.

Rode Vadis

Blauw-zwart moest de kelk tot op de bodem ledigen, want toen Vadis binnen een tijdsspanne van enkele seconden twee keer verhaal ging halen bij Bultynck, kreeg de Clubmiddenvelder evenveel keer een geel karton onder de neus geduwd. Met de staart tussen de benen droop de Gentenaar in Brugse loondienst af. Dankzij deze zege klimt Lokeren over Club in de stand. De Bruggelingen tuimelen uit de top zes en hebben met wedstrijden tegen Standard en Anderlecht geen makkelijk programma voor de boeg.

Herbeleef Sporting Lokeren - Club Brugge