cerCercle Brugge
kvmKV Mechelen
Datum: 05/02/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Gorius doet het opnieuw voor Malinwa
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Gorius doet het opnieuw voor Malinwa
Foto: © SC

Voor het eerst sinds de terugkeer naar eerste klasse heeft KV Mechelen de drie punten gepakt op het veld van Cercle Brugge. Julien Gorius kroonde zich voor de tweede keer op rij tot matchwinnaar.

Het openingskwartier in het Jan Breydelstadion kleurde groen en zwart. De pionnen van Bob Peeters drukten KV Mechelen terug op hun eigen helft, maar het ontbeerde de thuisploeg aan scherpte in de zone van de waarheid. Olivier Renard moest slechts ingrijpen toen zijn eigen verdediging er zich mee ging moeien: Maxime Biset verlengde een voorzet van Hans Cornelis bijna in eigen doel.

Mechelse luchtmacht

KV Mechelen claimde na vier minuten al wel tevergeefs een strafschop na een fout van Nuno Reis op Ebrahim Ibou, maar lange tijd speelden de bezoekers slechts een figurantenrol. Tot Julien Gorius net voor het halfuur een eerste keer voor doel opdook. De Franse kapitein kopte een voorzet van Xavier Chen onhoudbaar voorbij Bram Verbist. Het derde Mechelse doelpunt in 2011, het derde met het hoofd.

Een minuut later trof de geel-rode luchtmacht bijna opnieuw raak, de knik van David Destorme belandde recht op de vuisten van Verbist. Cercle zette achteraan de deuren wagenwijd open. Een kopbal van Biset werd van de lijn gekeerd door Frederig Boi en ook Yoni Buyens, met de rechtervoet, zette Verbist aan het werk.

KV Mechelen vergat de klus dus te klaren voor de rust en zag in de tweede helft het (groen-)zwarte spook weer opdoemen. Sinds de terugkeer naar eerste wist Malinwa nog geen enkele keer iets te rapenop het veld van Cercle Brugge.

Onbegrip om Owusu

William Owusu had de bordjes terug gelijk moeten zetten, maar oog in oog met Renard besloot de 21-jarige Ghanees onbegrijpelijk naast. Het gevloek en getier van de West-Vlaamse supporters was tot in het centrum van Brugge hoorbaar. Oleg Iachtchouk mikte het leer in de vlucht over.

De bezoekers plooiden terug, maar de Mechelse veer weigerde te breken. Het groen-zwarte spel miste ook creativiteit en visie. Toch pakte Cercle ei zo na nog een punt. Yang Wang leek met een gelukje te scoren, maar volgens Vervecken en zijn assistent had het leer de lijn niet overschreden.

Top zes

In het klassement springt KV Mechelen over Cercle Brugge. Het team van Marc Brys heeft zelfs nog twee wedstrijden minder gespeeld. De top zes lijkt nu wel onhaalbaar voor Peeters en co.

Herbeleef Cercle Brugge - KV Mechelen

Vooraf