Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Het Kuipje
Westerlo buigt achterstand om in leuke tweede helft
Fabian Morren

Westerlo heeft op eigen veld Kortrijk verslagen met 2-1. De ploeg van trainer Jan Ceulemans zette een scheve situatie in de tweede helft nog recht.

Bij Kortrijk verving Damien Lahaye de geblesseerde Glenn Verbauwhede in doel. Joris Van Hout vierde bij de thuisploeg zijn wederoptreden. Vlak voor de aftrap werd ook nog Michael Modubi gehuldigd door zijn ex-ploegmakkers. De Zuid-Afrikaan keert terug naar zijn geboorteland.

De wedstrijd begon met een lange studieronde. Op een eerste schot naar doel was het twintig minuten wachten. De poging van Gert-Jan De Mets is amper het vermelden waard. Bij de eerste goeie kans was het meteen raak voor de Kortrijkzanen. Messoudi kreeg de ruimte, leverde een uitstekende voorzet af en debutant Scepovic rondde af.

Blunder
Westerlo voetbalde 40 minuten lang geen kans bijeen. Enkel Brüls zorgde voor wat opwinding door neer te gaan in het strafschopgebied, maar ref Loeman ging niet in op de protesten van spelers en fans. Pas op het einde van de eerste helft dreigde Westerlo via Ngolok en Dekelver. Maar beiden kwamen niet verder dan een kopbal die buiten het doelkader belandde.

Westerlo kwam zeer gretig uit de kleedkamers en zette Kortrijk van bij het begin van de tweede helft vast op de eigen helft. De thuisploeg kreeg wel de hulp aangeboden vanuit onverwachte hoek. Damien Lahaye, die de hele wedstrijd al een onzeker indruk liet, blunderde op een relatief eenvoudig schot van Farssi en liet de bal onder het lichaam glippen.

Beslissing
Voor Westerlo was dat het sein om door te gaan op zijn elan. Er volgden nog pogingen van Paulo Henrique, Farssi en Brüls. Kortrijk moest zich noodgedwongen beperken tot enkele counters. Bij eén van die tegenprikken trapte Brecht Capon maar net naast het doel van Yves De Winter.

In een spannend laatste kwart van de wedstrijd hadden beide ploegen nog de kansen om het laken naar zich toe te trekken. Zo miste Dieter Dekelver onbegrijpelijk. Kortrijk zag een vrije trap van Scepovic tegen de buitenkant van de paal gaan en Brecht Capon miste volledig zijn schot na prima voorbereidend werk van Oussalah.

Acht minuten voor affluiten klom Westerlo toch op voorsprong. Met wat geluk kreeg Dekelver de bal tot bij Steven De Petter en de aanvoerder van Westerlo gleed de bal voorbij en verslagen Lahaye. In blessuretijd liet Paulo Henrique de 3-1 nog liggen.