Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk en Zulte Waregem delen de punten
Melissa Maes

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie worden alle matchen normaal gezien op hetzelfde tijdstip gespeeld. Maar omdat zowel Kortrijk als Zulte Waregem al zeker veroordeeld zijn tot Play-Off 2, werd hun match toch verschoven naar zaterdagavond.

In de eerste helft waren de gele kaarten dominant aanwezig. Kortrijk en Essevee wisten die broederlijk te delen: 3-3. Naast het kaartengetrek, was er ook plaats voor een doelpunt. Tegen de gang van het spel in scoorde D’Haene met een gelukstreffer. De thuisploeg had maar liefst zeventig procent balbezit, maar het was telkens net niet.

In de eerste vijf minuten van de tweede periode was er heel wat te zien. Eerst scoorde Habibou nog de 0-2 en kort daarna zorgde Martin voor een verdiende tegengoal, 1-2. Het was tot tien minuten voor tijd wachten op de gelijkmaker van De Beule. In de slotminuten werd Gershon nog van het veld gestuurd met een tweede gele kaart. De Nederlandse scheidsrechter Tom Van Sichem stak graag zijn kaartjes in de lucht vanavond waardoor de teller op acht gele kaarten staat.