Matoukou: "Ik ben een doelpuntenmaker"

Matoukou: "Ik ben een doelpuntenmaker"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk pakte gisteren drie gouden punten op Daknam, met dank aan Anderlecht - duur puntenverlies - en Eric Matoukou. De Genk-verdediger scoorde voor het eerst dit seizoen, maar het moment had hij niet beter kunnen uitkiezen.

"Ik wilde me vandaag bewijzen", aldus Matoukou in HLN. "Hans Visser, onze assistent-coach, twijfelde welke centrale verdediger hij bij vrijschoppen mee zou sturen. Ik zei hem dat ik het kon, een doelpunt maken. En dat heb ik getoond. Vandaar dat ik na mijn goal meteen naar de bank liep en hem in de armen viel. Ik heb hem bedankt en gezegd dat ik wel een doelpuntenmaker ben."

"Het was een belangrijk doelpunt", weet de centrale verdediger. "Het haalde de druk weg bij de ploeg en liet ons toe relaxter te voetballen. Ik draag deze goal op aan de ploeg. Dat heb ik hen ook gezegd."

"Laat het ons nu match per match bekijken. Wij waren al bij de favorieten, na vandaag zijn we dat wellicht nog meer. Laat ons deze lijn doortrekken en dan zien we wel. Vrijdag komt Anderlecht, een heel belangrijke match. Vanaf nu focussen we op die topper."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties