Interview Radzinski: "Nu kan ik stoppen"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Radzinski: "Nu kan ik stoppen"
Foto: © SC

Tomasz Radzinski mocht zaterdag een feestje bouwen. De doelpuntenteller bereikte immers het honderdste bolletje. “Het begon op mijn zenuwen te werken dat die goal maar niet wou vallen.”

Ruim vier maanden. Zolang was het al geleden dat Tomasz Radzinski zijn laatste competitietreffer maakte. Tegen Westerlo. Tien wedstrijden ging de Poolse Canadees op zoek naar zijn honderdste doelpunt bij de Belgische elite, maar het kanon bleef droog staan.

Zaterdagavond mocht Radzinski dan toch een feestje bouwen. De 36-jarige sluipschutter liet tegen Cercle Brugge een tweede keer de netten trillen. Met het hoofd nota bene. “Ongelooflijk”, lacht Radzinski, met een biertje in de hand,zijn tanden bloot. “Het wou al maanden niet lukken en dat begon toch op mijn zenuwen te werken. En dan scoort dat kleine manneke toch wel met een kopbal. Dat is mij in mijn carrière amper drie keer gelukt.”

Radzinski verzamelde zijn ploegmaats rond zich voor een feestje voor de hoofdtribune. “We wilden een honderd vormen, maar het werd een dikke nul. Het zou me niet verbazen dat de jongens het met opzet gedaan hebben.”

Met welk gevoel ga je nu naar huis?
“Anders dan normaal. Eigenlijk is hier veel meer van gemaakt dan het is, maar ik ben toch heel blij met mijn honderdste doelpunt in eerste klasse. Dat is toch iets speciaals. Nu kan ik morgen met een gerust hart stoppen (lacht).

“In de eerste helft ging ik al nadrukkelijk op zoek naar dat doelpunt. Vooral via afstandsschoten, maar dat is toch mijn ding niet. Ik denk dat de vogels in het Lisp schrikken als ze mij op het veld zien verschijnen.”

Dat jullie vanavond met 3-0 winnen na een leuke match maakt het nog mooier.
“Op de eerste vijf minuten van de eerste en de eerste tien minuten van de tweede helft na hebben we het publiek verwend met heel offensief voetbal en veel kansen. Die drie doelpunten waren zeker niet overdreven. En dit is geen toeval. Het is al de vierde week op rij dat we goed voetbal brengen. We kunnen vrij en zonder stress op het veld komen en dat zie je.”

Jullie staan nu op kop in jullie groep en hebben zelfs nog uitzicht op Europees voetbal. Het kan snel keren.
“(lacht) Er is hier niemand die aan die winst denkt. Het zou wel schitterend zijn om in mijn laatste seizoen nog eens Europees te spelen. Het is nog heel ver weg, maar ik mag toch een beetje dromen, hé. Ik weet zelfs niet of we Europees mogen spelen. Stel je voor dat we geen licentie hebben, dat zou wel schandalig zijn. Wij zijn eigenlijk meer met onze vakantie bezig, al zijn we na een zwaar seizoen ons publiek en onszelf toch nog iets verschuldigd. Op KV Mechelen willen we winnen voor onze supporters.”

In juni loopt je contract hier wel af. Wat brengt de toekomst?
“Volgende week ga ik praten met het bestuur. Als Trond Sollied blijft, dan is de keuze snel gemaakt. Komt er iemand anders, dan zal ik er eens over nadenken. (lacht) Maar nu ik honderd doelpunten heb, waarom zou ik nog blijven spelen. Wie kan er zeggen dat hij in zijn laatste wedstrijd zijn honderdste doelpunt in eerste klasse heeft gemaakt. Kan het nog beter? Ja, op een WK. Maar dat zit er voor mij niet in.”

Radzinski koos er ook bewust voor om definitief een punt te zetten achter zijn internationale carrière bij Canada. “Ik had toch geen uitzicht op een groot tornooi. En dan heb ik liever eens een weekendje vrij dan telkens over en weer te reizen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties