De Bruyne: "Niet bang van Standard"

Steurbaut Kersten
| 52 reacties
De Bruyne: "Niet bang van Standard"
Foto: © SC

Dinsdag verliet Kevin De Bruyne zwaar ontgoocheld het Jan Breydelstadion. Twee dagen later klinkt de middenvelder terug strijdvaardig. "De klap van Club kan ons sterker maken."

“We hadden die klap niet verwacht”, zegt De Bruyne in Het Nieuwslad. “Maar we moeten de wedstrijd niet blijven analyseren. Het is gebeurd. Niet iedereen kan altijd top zijn.”

Kwam de nederlaag er door titelstress? De Bruyne ontkent. “Stress is er al sinds het begin van de play-offs. Voor de match tegen Club praatten we het eerst over de titel. Dat doen we nu niet. Nu denken we aan Gent. Iedereen praat over de titel. Wij willen niets liever, maar de kans bestaat dat we ernaast grijpen.”

Onrust is er echter niet in het Genkse kamp. “We hebben alles nog in eigen handen. Als we zaterdag winnen, hebben we de Champions League al binnen. Die klap van Club kan ons ook sterker maken. Na de nederlagen tegen Standard en Anderlecht hebben we ook gereageerd met twaalf op twaalf. Dus waarom nu geen zes op zes?”

Op de laatste speeldag komt Standard naar Genk. “We zijn niet bang van hen. We hebben altijd goed gespeeld tegen Standard. En tegen Lokeren zaten ze ook niet al te fris. Maar het steekt bij sommigen toch dat Standard met goede play-offs alles nog kan rechtzetten. Dat is ergens toch een beetje fout.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties