Vercauteren: "Standard is te pakken"

Steurbaut Kersten
| 37 reacties
Vercauteren: "Standard is te pakken"
Foto: © SC

Racing Genk ging dinsdag verrassend onderuit op het veld van Club Brugge. Trainer Frank Vercauteren sprak donderdag de pers echter te woord met herwonnen vertrouwen.

“De sfeer zit goed”, zegt de Genkse coach in Het Nieuwsblad. “Iedereen kan nog altijd lachen.”

Zaten de spelers al iets te veel met de titel in hun hoofd? Na de overwinning tegen Anderlecht ging Vercauteren tussen de spelers op de grond zitten voor een klein feestje. Zo leek het toch. Daar heeft Vercauteren nu geen spijt van.

“Dat had niets te maken met een viering of te veel zelfvertrouwen. Het was een belangrijk moment om dat te doen. Wie zegt dat het toen een viering was, heeft er niets van verstaan. Maar zulke mensen moeten er ook zijn, die een paar weken, maanden achter zijn.”

Racing Genk deelt de leiding met Standard, maar heeft alles in eigen handen. Halen de Limburgers evenveel punten als de Luikenaars, dan zijn ze kampioen. “We moeten naar onszelf kijken.”

“Standard is de zwaarste tegenstander. We hebben veel respect voor hen. Maar ik constateer dat zij zoals elke ploeg ook te pakken zijn. We moeten gewoon ons eigen ding doen. De vorm van de dag zal het beslissen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties