Officieel: Ivan Perisic naar Dortmund

Officieel: Ivan Perisic naar Dortmund
Foto: © SC

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het ook officieel: Ivan Perisic speelt volgend seizoen in het shirt van Borussia Dortmund. De topschutter en profvoetballer van het jaar verlaat Club Brugge.

Perisic tekende enige tijd geleden een voorcontract bij Dortmund, het was enkel nog wachten op een akkoord op clubniveau. Dat kwam er dus vandaag. Club Brugge en Dortmund geven de transfersom niet vrij, maar naar verluidt betaalt de Duitse landskampioen een bedrag tussen de 5,5 en 6,5 miljoen euro. Een deel daarvan gaat wel naar Perisic' managementbureau.

Perisic tekent bij Dortmund een contract voor vijf seizoenen. Hij ligt dus vast tot juni 2016. Volgend seizoen debuteert hij niet alleen in de Duitse Bundesliga, maar ook in de Champions League. Dortmund kroonde zich dit jaar immers tot Duits landskampioen.

Perisic voetbalde twee seizoenen in Brugse loondienst. Dit seizoen scoorde hij 22 treffers en kroonde hij zich tot topschutter van de Belgische competitie. Zijn goals leverden hem bovendien de titel van Profvoetballer van het Jaar op. Eerder speelde Perisic voor Sochaux en Roeselare.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties