Defour: "Ik wil naar FC Porto"

Fabian Morren
| 60 reacties
Defour: "Ik wil naar FC Porto"
Foto: © SC

Steven Defour heeft vrijdag voor het eerst gepraat over zijn voorbije woelige weken. "Lokomotiv Moskou en Udinese heb ik afgewezen. Sporting Lissabon heeft afgezegd. Porto is geïnteresseerd."

"De afspraak met Luciano D'Onofrio en Pierre François was dat ik deze zomer mocht vertrekken, indien er zich een club meldde waar ik mij goed bij voel. Luciano heeft ondertussen Standard verlaten. Pierre is er wel nog en houdt zich aan de afspraak. Ik hoop die 'goede club' te vinden om een einde te maken aan de periode van onzekerheid, die langer duurt dan Standard had verwacht en ik had gehoopt", vertelt Defour in HLN.

Moskou
"Eerst was er Lokomotiv Moskou", aldus Defour. "Ze deden mij een bijzonder aanlokkelijk voorstel. Alleszins de moeite om er een paar dagen over na te denken. Ik ben er niet op ingegaan omdat het mij sportief geen goeie keuze leek."

"Enkele dagen later belde Pierre François mij", vervolgt Defour. "Of ik met Udinese wilde praten? Dat heb ik gedaan. Samen met Paul Stefani (de manager van Defour, red). Bleek dat Italianen mij om te beginnen een jaar wilden uitlenen aan het Spaanse Granada. Ik ging bovendien niet meer verdienen dan bij Standard. Sportief én financieel dus totaal oninteressant."

Porto
Intussen nam Sporting Lissabon contact op. "Die bestemming sprak mij aan, maar het gaat niet door", aldus Defour. "De club transfereerde een andere speler en zegde af."

Al blijft de kans groot dat Defour naar Portugal verhuist. "Porto zou geïnteresseerd zijn", zegt de middenvelder. "Ik wacht op bevestiging van Pierre François. Dat is alleszins een club waar ik mij goed zou bij voelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties