Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stayen
Thijs zorgt op valreep nog voor Gentse driepunter
Melissa Maes

Het duel tussen STVV en AA Gent mag gerust zenuwslopend worden genoemd. De thuisploeg ging tijdens de rust nog met 2-0 naar de kleedkamer, maar blauw-wit wist te vechten en gaat alsnog met de volle buit naar huis.

Melissa Maes vanuit Sint-Truiden

Sint-Truiden ontving zaterdagavond AA Gent. De bezoekers zakten een dag eerder af naar Limburg om het kunstgrasveld uit te proberen. Dat wierp niet bepaald zijn vruchten af, want in de eerste helft wist de thuisploeg tweemaal te scoren.

Na ruim twintig minuten spelen kwam de 1-0 op het scorebord via Dufer. Suler speelde de bal slecht terug en daar maakte de STVV-speler gretig gebruik van. Een kwartier later moest Jorgacevic alweer de bal uit zijn doel halen. Reza schreef het tweede doelpunt op zijn naam.

Nochtans hadden de bezoekers overmacht. Tal van hoekschoppen, vrije trappen en veel balbezit, maar het lukte blauw-wit niet om de bal in het doel van Castro te werken. Daarnaast hadden de bezoekers ook nog eens het ongeluk dat STVV zo dodelijk was op de counter.

Doelpuntenkermis in tweede helft
De tweede periode was nog niet goed en wel gestart, of het stond plots 2-1. De trap van Smolders werd nog uit doel gered, maar de bal kwam in de voeten van Jørgensen terecht die koelbloedig afmaakte.

Na tien minuten spelen kwamen de Buffalo’s zelfs op gelijke hoogte. De verdediging van STVV kreeg de bal niet weg uit de gevarenzone, waarop Kotysch de bal in eigen doel werkte. De vreugde van de bezoekers was van korte duur.

Thijs speelde de bal met de hand in de zestien. Geel en een strafschop voor Sint-Truiden. Reza koos voor de juiste hoek en verschalkte de Gent-goalie. De supporters werden helemaal wild van al de doelpunten op een korte tijd.

Het doelpuntenfestijn was nog niet voorbij. Brüls brak door de verdediging van STVV en kon in twee keer de bal binnentikken. Met nog ruim twintig minuten op de klok stond de score opnieuw in evenwicht.

Spannende laatste minuten in Stayen. Castro beging een fout op Soumahoro en krijgt daarvoor rood. In de toegevoegde tijd stond Thijs achter de bal en kwam Verhulst in doel te staan. De vervangende doelman wist de penalty niet te stoppen. Zo eindigde deze dolle avond alsnog met winst voor de bezoekers.