Datum: 22/10/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
KVM enige ploeg die scoort, maar wel gelijkspel

In een flauwe eerste helft kon Julien Gorius de 0-1 op het bord zetten. In een betere tweede had Beerschot voldoende kans om gelijk te maken, maar verzuimde dat. Diabang deed dat aan de overkant beter, maar door twee own goals van Chen en Van Hoevelen werd het toch nog een gelijkspel.

Johan Walckiers in Antwerpen

Het was maar een treurige bedoening in de eerste helft. Zowel Beerschot als KV Mechelen bakten er opbouwend niet veel van. Zonder opbouw geen kansen en dus ook weinig spektakel. Twee goeie voorzetten van Custovic die door Renard onderschept werden, waren dan ook het enige lichtpunt in het eerste halfuur.

De gewijzigde veldbezettingen leverden heel weinig op. Vooral bij KV Mechelen was de afwezigheid van Cordaro opmerkelijk. De vinnige flankspeler werd op de bank gelaten ten voordele van Alibec, die verleden week wel een goeie beurt maakte tegen Cercle. En dat terwijl Jacky Mathijssen zowel Porokara als François op de bank zette ten voordele van MacDonald en Custovic.

Hands De Decker
De eerste echte kans het vermelden waard kwam er op het halfuur. Alibec werd goed de ruimte ingestuurd maar de controle Roemeen controleerde slecht en oog in oog met de uitgekomen Stijnen koos hij nog voor de pass naar Vandenbergh in plaats van zelf zijn kans te gaan.

En toch kreeg KV Mechelen zijn voorsprong vijf minuten later. Wat Wim De Decker bezielde, weten we niet, maar hij speelde wel heel opvallend de bal met de hand. Scheidsrechter Vervecken kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Een klusje voor kapitein Gorius en natuurlijk miste die niet. Een goal van Sidibé werd ook nog afgekeurd voor buitenspel.

Dolle tien minuten
De tweede helft was heel wat aangenamer om naar te kijken. Het spel ging goed over en weer met kansen voor Sidibé, Alibec en Losada. Beerschot probeerde te drukken, maar het was daarbij ook uitkijken naar de counters van Malinwa.

Beerschot bleef morsen met de kansen. Beste voorbeeld was Custovic die helemaal alleen voor doel een uitvallende bal niet richting doel kreeg. Het zou hen zuur opbreken, want bij de eerste goeie aanval van Mechelen stond het 0-2. Alibec opende voor Vandenbergh die een voorzetschot afleverde. Diabang kon aan de tweede paal rustig afwerken.

Maar toch kwam Beerschot nog terug. Een vrijschop over de grond van Losada werd ongelukkig door Chen achter Renard in doel geschoven. 2-1 en dus nog een kwartier spanning. En het mocht echt niet zijn voor KV, want vier minuten later duwde Van Hoevelen - onder druk van Sidibé - de bal in zijn eigen doel. Twee own goals in vier minuten, wat een pech. Beerschot drukte nog door voor de winnende treffer, maar kreeg die niet meer.