kvmKV Mechelen
zwaZulte Waregem
0-1
51' Rémi Maréval (pen)
Julien Gorius (pen) 85'
1-1
Datum: 19/11/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Achter de Kazerne
KVM en Essevee gelijk na twee penalty's en twee keer rood

Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd nooit krijgen. Een billijk resultaat dan ook die 1-1, al hadden beide ploegen daar wel een strafschop voor nodig. De wedstrijd eindigde wel met tien tegen tien na rood voor Iddi en Delaplace.

Johan Walckiers in Mechelen

Wat een rommelige beginfase kregen we te zien Achter de Kazerne. Het leek er op alsof beide teams stijf stonden van de zenuwen en geen degelijke pass van drie meter konden geven. Het enige gevaar in die openingsfase kwam er dan ook na een vrije trap van Gorius die Biset eenzaam in de zestien vond. De verdediger had maar binnen te koppen, maar slaagde er toch in om het leer nog een metertje naast het doel te zetten.

Het was al een potige wedstrijd met de nodige overtredingen, maar Iddi ging net iets te ver in zijn strijdlust. Hij gaf Skulason een elleboog op het achterhoofd en scheidsrechter Virant trok op aangeven van zijn assistent de rode kaart. Mechelen moest nog een zeventig minuten met tien verder.

En toch was de enige degelijke kans in de eerste helft nog voor KV. Zhairi kon voor één keer doorgaan op rechts en leverde een goede voorzet af op Vandenbergh die het leer wel in één tijd overknalde. Maar wat een zootje was het voor de rest! Niks kansen voor de rest, zeventien overtredingen van Zulte Waregem alleen en passes die op niks leken.

Iets beter
Beterschap diende zich aan in het begin van de tweede helft en zowaar floot scheidsrechter Virant een penalty omdat Pandza Chevalier onderuit haalde in de zestien. Maréval stuurde Renard de volledig verkeerde kant uit en de West-Vlamingen stonden gevleid op voorsprong. Al had Maazou even later wel nog een grote kans op de 0-2.

Het was zeker niet mooi wat de bezoekers op de mat legden en de overtredingen bleven zich in sneltempo opvolgen. Scheidsrechter Virant probeerde er een einde aan te maken door met gele kaarten te gaan zwaaien. Voor Delaplace betekende dat het einde van de match, want in nog geen tien minuten tijd kreeg hij er twee. Beide ploegen met tien man dus. Meteen ook het laatste wapenfeit van ref Virant die het veld geblesseerd moest verlaten.

KV Mechelen ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de bal maar niet goed in de zestien. Dan maar rekenen op die penalty waar ze al een hele tijd naar op zoek waren. En die kregen ze ook toen Milunovic nogal opzichtig de ingevallen Cordaro van de sokken liep. Die 1-1 was ook de eindstand en daar schieten beide ploegen weinig mee op.