Datum: 20/11/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Lotto Park
STVV legt Anderlecht geen strobreed in de weg
STVV legt Anderlecht geen strobreed in de weg
Foto: © SC

Anderlecht heeft thuis met alle gemak afstand genomen van STVV. De Truienaars konden in Brussel nooit de indruk wekken paars-wit iets in de weg te kunnen leggen. Wasilewski en Suarez (2x) zorgden voor de makkelijke zege. Dufer kon nog milderen in de slotfase.

Johan Walckiers in Anderlecht

Al had trainer Ariël Jacobs al de nodige veranderingen moet doorvoeren door de onbeschikbaarheid van Juhasz en Mbokani toverde hij toch nog één verrassing in petto door Ziguy Badibanga voor de eerste keer deze competitie met een basisplaats te belonen. Lukas Marecek verhuisde dus terug naar de bank na een bleke prestatie tegen Cercle Brugge. Deschacht kwam terug in de basis en kreeg ook de kapiteinsband.

Wasyl eist op en levert af
Anderlecht tikte rond op zoek naar een opening, maar vond die aanvankelijk niet. Jovanovic ging rond het kwartier dan maar eens zelf op wandel tot hij onderuit gehaald werd door Daerden aan de rand van de zestien. De Serviër wou de vrije trap zelf nemen en maakte natuurlijk heel wat misbaar toen Wasilewski de bal kwam opeisen. Wasyl bedankte voor zoveel vertrouwen met een lage trap door de muur die openspleet als de Rode Zee en waarop Verhulst geen verhaal had.

STVV moest soms lang achter een ongrijpbare bal aanlopen, maar de thuisploeg deed te weinig met zijn balbezit naast een paar kleine kansjes voor Jovanovic. De twee verdedigende gordels van de Truienaars hielden stand tot Anderlecht nog eens met een versnelling kwam aandraven. Jovanovic opende tot bij Gillet die - niet toevallig komende van op zijn rechterflank - Suarez bediende in de kleine rechthoek. En Verhulst voor de tweede keer geklopt.

Suarez met nummer vijf en zes
Ook in de tweede helft had Anderlecht rustig de controle over de wedstrijd. De Limburgse bezoekers kregen wel iets meer ruimte, maar daar werd niets mee gedaan. De eerste vloeiende aanval van paars-wit was dan weer wel raak. Safari zwiepte de bal met veel gevoel voor de kooi en al vallend maakte de Argentijn zijn zesde goal van de competitie, één minder dan Gillet. En dat is tevens één minder dan het aantal dat hij al in de Europa League maakte.

Anderelcht had genoeg kansen om er minstens nog een aantal bij te maken, maar bezondigde zich in de zone van de waarheid aan te veel tierlantijntjes. Het ging allemaal immers te makkelijk en dus sloop er enige overmoed in het spel. Het was zelfs Dufer die nog kon milderen tot 3-1, maar voor STVV zal dat weinig troost bieden.

Herbeleef Anderlecht - STVV

Vooraf