Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Baldé trapt Cercle naar belangrijke driepunter
Tomas Taecke

Cercle Brugge heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op PO1. Invaller Amido Baldé trapte groen-zwart halfweg de tweede helft naar een nipte zege tegen Malinwa (1-0).

Tomas Taecke in Brugge

Net als Cornelis aan groen-zwarte zijde gaf ook Renard bij Mechelen in de aanloop van de wedstrijd verstek voor het duel. Zijn vervanger Biebauw moest zich na vijf minuten al onderscheiden. Van Eenoo nam een scherpe voorzet van Iachtchouk meteen op de slof, de Mechelse invallersdoelman ging goed plat. Niemand bij Cercle reageerde alert om de daaropvolgende hoekschop van de Oekraïner voorbij Biebauw te duwen. Ook de derde mogelijkheid was voor Cercle: Vetokele werd knap afgezonderd voor de Mechelse doelman, maar besloot van dichtbij over.

Het antwoord van Mechelen liet niet lang op zich wachten. Destorme zette zich goed door en knalde vervolgens op Coppens, die de bal via de paal uit zijn doelvlak kon weren. De Brugse doelman ging niet helemaal vrijuit en ontsnapte op het kwartier aan een vroeg mistasten. Halfweg de eerste helft was Coppens wel bij de pinken op een poging van Diabang. In de herneming kon Gorius vanop tien meter binnenduwen, maar de middenvelder trapte onbesuisd over.

Destorme ontsnapt aan rood

Mechelen nam het tweede kwartier in de wedstrijd voor zijn rekening. Cercle begon ijzersterk maar kwam na een goed eerste kwart niet meer aan voetballen toe. Voorbij het halfuur herstelde groen-zwart het evenwicht met schoten van Van Eenoo en D'Haene. Vlak voor de pauze gingen de poppetjes aan het dansen na een natrap van Destorme op Iachtchouk. De Mechelse middenvelder kreeg 'slechts' geel van scheidsrechter Vandevelde.

Na de pauze zorgde Iachtchouk voor het eerste gevaar. Een sterk spelende Biebauw maakte zijn poging vanop rechts onschadelijk. Aan strijd geen gebrek na de kampwissel, maar echt hoogstaand was het voetbal niet. Even voorbij het halfuur was D'Haene dicht bij de openingstreffer, maar de vleugelspeler kwam net een voetje te kort om het leer voorbij Biebauw te schuiven.

Baldé valt in en scoort

Peeters bracht Baldé in het veld en werd daarvoor meteen beloond. De sterke aanvaller was het snelst bij een afvallende bal in de kleine rechthoek en trapte van dichtbij de 1-0 tegen de netten. Cercle kwam niet geheel onverdiend op voorsprong en moest die bonus nog twintig minuten zien vast te houden. Malinwa trok naar voor maar kreeg in eerste instantie geen uitgespeelde kansen bij elkaar gevoetbald.

Naast Destorme ontsnapte ook Cordaro aan een rode kaart toen hij met geel op zak Janssens onderuit trapte. Een beslissing die Cercle enkele minuten later bijna de das omdeed. De rechtervleugel verscheen vrij voor Coppens, maar trapte wild naast het doel van het groen-zwarte sluitstuk. Mechelen puurde geen kansen meer uit het slotoffensief en zag Cercle met de drie punten aan de haal gaan. Groen-zwart doet een prima zaak in de rangschikking, waar het Racing Genk na deze overwinning drie lengtes achter zich laat.