Riga: "Bijna alle ideeën komen van De Bruyne"

Melissa Maes
| 7 reacties
Riga: "Bijna alle ideeën komen van De Bruyne"
Foto: © SC

Standard trekt zondag naar Racing Genk, de ploeg in vorm. De Rouches gaan in de Cristal Arena op zoek naar de eerste zege in play-off 1. "Als we spelen zoals tegen Anderlecht en Club Brugge, kunnen we winnen."

“Racing Genk is fysiek en mentaal in het voordeel ten opzichte van de rest. Het overwinterde Europees niet en speelde niet lang in de beker. Wij speelden tien wedstrijden meer”, laat José Riga in de kranten optekenen.

“Tegen Anderlecht en Club Brugge speelden we goed, maar konden we niet winnen. Ik ga niet alles dichtspijkeren, nu het even minder loopt. Als we spelen zoals tegen Anderlecht en Club, kunnen we winnen.”

De Standard-coach beseft dat zijn team Kevin De Bruyne niet uit het oog mag verliezen. “Bijna alle ideeën van Genk komen van hem. Zijn ideeën zijn niet alleen goed, hij heeft ook nog eens het talent om ze precies uit te voeren. Ik hou het meest van dat soort spelers.”

“Maar het zou niet fair zijn om te zeggen dat het bij Genk alleen om De Bruyne draait. Thomas Buffel is ook een man die acties maakt, Jelle Vossen heeft zijn beste vorm weer te pakken en Christian Benteke presteert sterk. Het kan bij Genk gewoon van iedereen komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties