Interview Foley: "Blij dat ik even terug in België ben"

Melissa Maes
| 3 reacties
Foley: "Blij dat ik even terug in België ben"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dominic Foley is terug in het land. Niet omdat hij opnieuw aan de slag gaat bij een Belgische club, maar om zich te laten behandelen aan zijn knie. "In Ierland wilde niemand me opereren."

Dominic Foley nam vorige week woensdag het vliegtuig richting België om zich te laten onderzoeken door een chirurg in Brugge. De Ierse aanvaller laat aan onze redactie weten wat er precies aan de hand is.

“Tijdens een wedstrijd bij mijn nieuwe club Limerick, maakte mijn knie een verkeerde beweging. Je moet weten, de velden zijn niet zo denderend in de Ierse tweede klasse. Ik liep naar voren om een pass aan te nemen, maar had een oneffenheid in de grasmat niet opgemerkt. De kwetsuur noemt een iliotibiaal frictiesyndroom (ook wel lopersknie genoemd, nvdr.).”

“In Ierland hebben ze mijn blessure proberen verhelpen met injecties en rust, maar ik voelde geen verbetering. Daarom heb ik een chirurg in België gecontacteerd. Die raadde me, na een onderzoek, aan om me meteen te opereren, wat vrijdag ook is gebeurd.”

Vier dagen na de ingreep kan Foley alweer stappen. “Ik schat dat ik over vier weken weer kan beginnen lopen. Vrijdag ga ik nog eens op controle bij de chirurg en zullen de draadjes worden verwijderd.”

Slaat de verveling nog niet toe? “Neen, ik heb hier nog enkele zaken te regelen in België. Verder kijk ik naar voetbalwedstrijden op televisie. Zaterdag trek ik naar Gent om mijn ex-club nog eens aan het werk te zien (om 18 uur tegen Club Brugge, nvdr.).”

“Ik ben eigenlijk wel blij dat ik even terug in België ben. De afgelopen zeven jaar ben ik hier heel gelukkig geweest. Ik zal wel vaker terugkomen, niet alleen voor medische ingrepen. Maar het is fijn dat ik opnieuw in Ierland kan voetballen. Ik heb me makkelijk kunnen aanpassen bij Limerick en ik ben daar dicht bij mijn familie en vrienden.”

Foley liet in een vorig gesprek met onze redactie verstaan ambities te hebben om trainer te worden. “Ik start in augustus of september met een opleiding in Ierland.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties