Interview Viane: "Antwerp hoort absoluut in eerste thuis"

Tomas Taecke
| 44 reacties
Viane: "Antwerp hoort absoluut in eerste thuis"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkele weken terug zette Denis Viane noodgedwongen een punt achter zijn rijk gevulde carrière. De West-Vlaming was liever nog een jaartje doorgegaan, maar blikt anderzijds met plezier en trots terug op zijn 16-jarige loopbaan als profvoetballer.

Wegens aanhoudende knieproblemen besloot Denis Viane na Nieuwjaar de kicks definitief aan de haak te hangen. Na 15 jaar Cercle Brugge en één seizoen bij Antwerp hield Viane het actieve profvoetbal op 34-jarige leeftijd voor bekeken.

"Iets vroeger dan gepland, heb ik besloten mijn carrière af te sluiten", vertelt Viane tegen onze redactie. "Ik had gehoopt op een jaartje extra, maar dat was echt niet meer mogelijk. De laatste weken begon ik mij te realiseren dat dit wel eens het einde kon zijn. Mijn beide knieën bleven mij maar parten spelen, waardoor ik echt niet meer voluit kon gaan. Ik moest noodgedwongen trainingen overslaan, terwijl de pijn telkens opnieuw terugkwam".

Dient het zogenaamde 'zwarte gat' zich ondertussen al aan of valt dat op zich wel mee?

"Het is natuurlijk niet leuk als je de wedstrijden bekijkt. Je wil er logischerwijs bijlopen. Maar als je elke dag pijn in de knie moet constateren, dan is dat niet meer haalbaar. Sinds ik gestopt ben als voetballer ging ik tweemaal fietsen en had ik elke keer pijn. Dan besef je wel dat je de juiste keuze hebt gemaakt".

Ben je tevreden over je carrière?

"Ik was nooit de meest getalenteerde speler, maar heb desondanks toch een schitterende loopbaan gekend. Ik ben er enorm tevreden over en maakte prachtige momenten mee, zowel bij Cercle als bij Antwerp. Als iemand mij dit had voorgehouden op 16-jarige leeftijd had ik dit nooit geloofd".

Wat is je mooiste herinnering aan vijftien jaar Cercle Brugge?

"De titel in tweede klasse was sowieso een fantastisch moment. We hadden dat jaar niet zo'n schitterende ploeg maar realiseerden wel iets heel moois. Ook het eerste seizoen in eerste klasse - met vrijwel dezelfde spelersgroep - was een jaar om nooit te vergeten".

En wat betreft Antwerp?

"Zonder twijfel de bekermatch op KV Kortrijk. Daar hebben we bewezen, ondanks de slechte resultaten in de competitie, over een enorm sterke spelersgroep te beschikken. Als je dan ziet in welke getale de fans afgereisd waren: zij zijn op zich al eerste klasse waard. Geen enkele ploeg in België beschikt over een aanhang als die van Antwerp, daarom hoort de club ook thuis in eerste klasse. Ik vind het bijzonder spijtig dat ik het seizoen daar niet heb kunnen afronden".

Straks ga je aan de slag als trainer bij eersteprovincialer Oostduinkerke. Is dat de ideale springplank voor je trainerscarrière?

"Dat kan een opstapje zijn, dat valt een beetje af te wachten. Het is wel zo dat ik tijdens mijn actieve carrière al bezig was met het trainerschap. Ik heb een bepaalde visie ontwikkeld en krijg nu de kans van Oostduinkerke om die in de praktijk om te zetten. Ik moet die mensen heel erg bedanken voor deze kans. Ik woon tegenwoordig in Westende, dus dat is vlakbij. Ook ben ik een gediplomeerd kinesitherapeut en zal ik in die richting ook wel iets doen".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties