Interview 'Mo' voelt zich in zijn sas bij de Buffalo's

Tomas Taecke
| 6 reacties
'Mo' voelt zich in zijn sas bij de Buffalo's
Foto: © SC

Mohamed Messoudi voelt zich lekker in zijn vel. De middenvelder geniet met volle teugen bij zijn nieuwe club AA Gent en vertaalde dat tegen Differdange ook op de grasmat. "Hoewel de concurrentie groot zal zijn, geniet ik van elk moment", laat de Antwerpenaar optekenen.

Tomas Taecke in Gent

Eén van de lichtpunten bij een zoekend AA Gent donderdagavond was nieuwkomer Mohamed Messoudi. De gewezen KVK-middenvelder dartelde over de rechtervleugel en zorgde voor heel wat dreiging aan Gentse zijde. Voetbalkrant.com had een aangenaam gesprek met de Marokkaanse Belg die zich duidelijk al thuis voelt in de Arteveldestad.

Mo, je voelt je duidelijk in je sas bij de Buffalo's?

"Ik voel me uitstekend en probeer van elk moment te genieten. Vanop rechts heb ik vandaag voor heel wat dreiging gezorgd. Alleen moet ik nog wat meer voor doel proberen te komen in de hoop zelf die kansen te kunnen afwerken. Maar ik heb mijn teamgenoten vaak in scoringspositie gebracht. Ook toen ik van positie wisselde met Conte ging het centraal behoorlijk goed".

Met dit wedstrijdverloop hadden jullie niet echt rekening gehouden vermoed ik?

"We kwamen goed uit de kleedkamer en kregen meteen enkele goede kansen. Vandaag hebben we wel gefaald in de afwerking. Als je dan 0-2 achterkomt mag je heel blij zijn dat je nog wint, zelfs tegen een club als Differdange".

Wat is er halverwege (1-2) gezegd in de kleedkamer?

"We wisten dat we in staat waren om dit recht te zetten en dat is uiteindelijk ook gebeurd. Al bij al zijn we rustig gebleven, al was die aansluitingstreffer vlak voor de rust wel heel belangrijk".

Was dit een goeie waarschuwing op enkele dagen van de competitiestart?

"Eigenlijk werden we vorige week al gewaarschuwd toen we in Luxemburg slechts met 0-1 wonnen (lacht). Bij de 0-2 zag het er even niet goed uit maar uiteindelijk mogen we tevreden zijn. Er zijn altijd verrassingen en gelukkig zijn wij er deze keer niet bij".

Is het verschil met KV Kortrijk groot?

"Er is toch wel een groot verschil. Hoewel Kortrijk steeds professioneler wordt, worden we hier beter begeleid en is de kern ook veel ruimer. Er loopt heel wat kwaliteit rond en de concurrentie is groot. Ik probeer van elk moment te genieten en doe volop mijn best voor AA Gent. Al bij al is de aanpassing zonder al te veel problemen verlopen".

Vorig seizoen werd AA Gent nog in één adem genoemd met Anderlecht en Club, nu is dat anders. Ligt dat aan hun versterkingen of is jouw club verzwakt?

"Ik denk dat de andere clubs wel versterkt zijn, maar dat is niet altijd een indicatie voor een goed seizoen. We hebben ook goeie resultaten gehaald tegen sterke tegenstanders en dat geeft wel vertrouwen. Dit soort matchen zoals tegen Differdange moeten we wel eenvoudiger kunnen winnen".

Woon je nog steeds in Antwerpen?

"Zeker. Elke dag kom ik samen met Kristof Maes en Shlomi Arbitman naar de training, dat is wel leuk en makkelijk".

Heb je van de Gentse feesten geproefd?

"We werden voorgesteld op het Sint-Baafsplein. Nadien zijn we nog iets gaan eten en drinken, op zich was dat wel gezellig en leuk (lacht)".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties