Nieuwe richtlijnen voor de scheidsrechters

Yoets Verhaert
| 0 reacties
Nieuwe richtlijnen voor de scheidsrechters
Foto: © SC

Zoals elk jaar krijgen de scheidsrechters nieuwe richtlijnen mee voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Blijven opletten is dit jaar de boodschap want er is een trend om na de overtreding de studs in te planten op de tegenstrever.

Scheidsrechters baas Robert Jeurissen en tevens voorzitter van de CSC roept ook op om zware overtredingen én harde tackels streng te blijven bestraffen. Ook de alertheid moet omhoog, soms planten de spelers hun voet op de tegenstrever na een overtreding. Uiteraard moet dit ook bestraft worden. Jeurissen benadrukt wel dat de situatie al fel verbeterd is tegenover vroeger.

Er is dit jaar ook een ‘mediacharter’ opgesteld. Dit is bevorderlijk voor de communicatie tussen de media en de scheidsrechters. Ook een interview voor of tijdens een wedstrijd is onmogelijk. Wel kan Telenet en VOO na de wedstrijd een bepaalde fase bespreken met de scheidsrechter al heeft die wel het recht eerst de beelden te bekijken en te bespreken met zijn assistenten. Ongeveer een uurtje na de match is de scheidsrechter beschikbaar voor de overige media.

Tot slot moet de kledij van de spelers ook voldoen aan de regels. "De kousen met tape moeten in dezelfde kleur zijn, evenals een ondershirt of een short onder de voetbalboek", Aldus Jeurissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties