Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jules Ottenstadion
Tien Buffalo's buigen achterstand om in zege
Tomas Taecke

AA Gent heeft de pittige streekderby tegen Lokeren winnend afgesloten. De Buffalo's kwamen vroeg op achterstand maar konden de zege ondanks de uitsluiting van Kola alsnog afdwingen (2-1).

Tomas Taecke in Gent

Trond Sollied kon voor het eerst dit seizoen een beroep doen op sterkhouder Thijs. Samen met N'Diaye en Van Der Bruggen vormde hij het Gentse middenveld. Achterin ontbrak Maréval, Wallace en Cendros waren de vleugelbacks. Peter Maes bracht dezelfde elf spelers als tegen KV Mechelen aan de aftrap. Dat betekende dat Leko en Patosi, die er donderdag tegen Plzen wel bij waren, opnieuw plaats ruimden voor Maric en De Pauw. Scheidsrechter Wouters had de partij nauwelijks op gang gefloten of Lokeren klom meteen op voorsprong. Taravel kon op hoekschop vrij inkoppen en verschalkte Padt in de benedenhoek (0-1). Meteen een dreun van jewelste voor de Buffalo's, die na nauwelijks twee minuten tegen een achterstand aankeken.

Echt reageren deed AA Gent niet. Lokeren deelde de lakens uit en liet de bal uitstekend van voet tot voet gaan. Eén keer kon Wallace Copa aan het werk zetten, maar de Ivoriaanse doelman liet zich niet verrassen door het verraderlijke schot. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg een nieuwe tik te verwerken. In een moment van zinsverbijstering vloog Kola met beide benen richting De Pauw, waarvoor hij terecht werd uitgesloten. De Buffalo's moesten met tien man in ruim een uur de achterstand zien om te buigen. Toch kwam er snel beterschap: De Bock haakte Van Der Bruggen binnen het strafschopgebied, Thijs zette de elfmeter om (1-1). Opvallend: voor de Gentenaars liep het na de uitsluiting beter. Scoren deden de Buffalo's echter niet, waardoor het halverwege 1-1 stond.

Tien Buffalo's buigen achterstand om

Net als in de eerste helft kreeg Lokeren ook na de pauze meteen een goeie kans. De vrijstaande Harbaoui had alle tijd bij de tweede paal maar aarzelde te lang om Padt te verontrusten. Kort daarna ging invaller Patosi zijn kans. Padt kon met alle moeite van de wereld de bal via de dwarsligger uit zijn doelvlak slaan. AA Gent kwam één keer opzetten en klom gelijk op voorsprong. Van Der Bruggen gaf netjes mee met Brüls, die het leer naast Copa binnenschoof (2-1). Peter Maes reageerde en bracht Mokulu in het veld. De vleugelspits haalde de achterlijn en zag hoe Melli zijn voorzet tegen het eigen doelkader trapte. Een paar minuten later werd Mokulu door Patosi vrijgespeeld, deze keer trof de invaller de paal. Gent ontsnapte, Lokeren kende pech.

Geloof het of niet, bij de volgende kans bood de dwarsligger opnieuw uitkomst. Overmeire legde aan van buiten de grote rechthoek, zijn schot spatte uiteen tegen de deklat. De Waaslanders zorgden niet voor een verstikkend slotoffensief maar waren wel enkele keren heel dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk kon AA Gent de punten thuishouden en zo een tweede opeenvolgende zege afdwingen. Lokeren gaf de voorsprong tegen tien mensen uit handen en moet uiteindelijk de hand in eigen boezem steken.