Speeldag: Ronde 6
Stadion: Jan Breydel
Zuinig Club mag naar volgende ronde
Tomas Taecke

Club Brugge was in de 1/16de finales van de beker na één speelhelft klaar met derdeklasser KVW Zaventem. Vleminckx, Figueras en Vadis vonden tijdens een slappe vertoning de weg naar het net (3-0).

Tomas Taecke in Brugge

Tegen derdeklasser KVW Zaventem kon Leekens geen beroep doen op de licht geblesseerde Jorgacevic, Jorgensen en Tchité. Kujovic nam plaats in doel, Vleminckx kwam voor het eerst dit jaar aan de aftrap. Hoefkens spande na drie bewogen dagen de aanvoerdersband opnieuw op de bovenarm. Na twee minuten kon Lestienne de score net als tegen Cercle openen, maar op aangeven van Vadis mikte de vleugelspits net naast. Club trok zoals verwacht resoluut naar voor. Lestienne, Van Acker en Bacca gingen hun kans maar vonden de bezoekende doelman op hun weg. Na tien minuten mikte Vadis van dichtbij keihard op de doelpaal.

Op het kwartier kregen ook de bezoekers een eerste kans. KVW Zaventem stak de neus voor het eerst aan het venster en kwam via Bilstein bijna op voorsprong. De spits kon de scherpe voorzet van Weynants net niet binnentikken. Na een slap kwartier van de Bruggelingen was de volgende kans opnieuw voor de bezoekers. Weynants leverde andermaal de voorzet af, Bilstein mikte nogmaals net naast. Club vond dat het welletjes was en opende aan de overzijde de score. De hoekschop van Vazquez bereikte de vrijstaande Figueras die eenvoudig kon binnenkoppen (1-0). Enkele minuten later trapte Vadis vanop afstand met links de tweede treffer tegen de touwen (2-0).

Na de kampwissel teerde Club op de dubbele voorsprong en waren de bezoekers niet bij machte terug te slaan. Pas na twintig minuten kon Vleminckx koppen, maar zijn poging strandde in de armen van Vujadinovic. Net voordat Verstraete halverwege de tweede helft mocht debuteren, mikte Weynants namens de bezoekers net naast. Blauw-zwart speelde met de rem op en kwam echt niet tot kansen. Vleminckx werkte zich uit de naad maar kon zelden dreigen, Bacca kwam al helemaal niet in het spel voor.

Kort voor inrukken lieten beide spitsen zich toch nog opmerken. Bacca bediende de vrijstaande Vleminckx, die de bezoekende doelman op weg naar de 3-0 fusilleerde. Kort voor inrukken kreeg Carl Hoefkens een applausvervanging. U mag zelf oordelen of dit al dan niet gepast was. Club Brugge wint eenvoudig van derdeklasser KVW Zaventem en mag zich opmaken voor de achtste finales waarin het in eigen huis Hoogstraten of Cercle partij geeft. Zondag trekt blauw-zwart naar AA Gent waar de Bruggelingen uit een ander vaatje zullen moeten tappen willen ze de punten meenemen naar de West-Vlaamse hoofdstad.