Vertonghen: "Vol voor de drie punten tegen Servië"

Vertonghen: "Vol voor de drie punten tegen Servië"
Foto: © SC

Jan Vertonghen speelt vrijdag in Servië naar alle waarschijnlijkheid opnieuw linksback. Een positie waar hij nu ook bij Tottenham speelt. Vertonghen speelt nog steeds liever centraal maar zal alles geven om de drie punten te halen in Servië.

Sander De Graeve in Anderlecht

Je speelt op linksback, de laatste tijd ook bij je club. Doe je het nog steeds niet graag?

“Ik probeer me een speelstijl eigen te maken waardoor ik er toch plezier aan beleef. Ik ga bijvoorbeeld vaker mee naar voor. Ik heb natuurlijk ambitie op een andere positie, dat weet de trainer ook. Ik denk niet dat Wilmots het erg vindt dat ik bij Spurs nu ook linksback sta. Mijn lichaam is echter toch meer gemaakt voor de positie van centrale verdediger. Die buitenspelers waar ik als linksachter tegen speel zijn toch veel wendbaarder dan ikzelf. Ik ga er wel altijd voor 100% voor, waar ik ook sta.”

Word je er beter in?

“Vooral in balbezit wel ja. Ook conditioneel, ik word fysiek sterker op die positie. Als je een voorsprong hebt blijf je als centrale verdediger vaker staan naar het eind van de match. Op links moet je blijven lopen en dat doe ik ook.”

Hoe leven jullie naar de wedstrijd tegen Servië toe?

“De afgelopen twee dagen lag de focus op recuperatie. Dat is ook nodig, bijna alle spelers zijn basisspeler bij hun club en spelen veel matchen, ook Europees. Morgen gaan we helemaal de focus op Servië leggen. We weten goed hoe belangrijk het is, we gaan daar vol voor de drie punten. Iedereen is superscherp en we weten wat er te doen staat.”

Hebben julli nog lang nagedacht over de twee verloren punten tegen kroatië?

“Ik denk niet dat het erg lang zal blijven hangen. Het is natuurlijk jammer dat we niet met zes op zes beginnen. Thuis tegen een rechtstreekse concurrent winnen was ideaal geweest. Maar we beseffen ook dat zij twee, drie goeie kansen gehad hebben, 1-1 tegen een goed team is geen schande. We hebben de lastige uitwedstrijd tegen Wales gewonnen en nu is het zaak om 6/6 te halen in de volgende matchen.”

Heb je het gevoel dat je die twee punten elders moet goedmaken?

“Ik geloof dat er in deze groep wel meer ploegen punten gaan laten liggen. Ik denk niet dat er een ploeg is die in Schotland, in Servië én in Kroatië gaat winnen en dan ook nog thuis alles pakt. Er is geen Duitsland in deze groep. Het is ook nog maar te zien of Kroatië wel gaat winnen in Wales en Schotland. Ik heb niet het gevoel dat we twee superbelangrijke punten lieten liggen.”

De bondsvoorzitter zei na Kroatië dat zelfs verliezen in Servië geen ramp is, wat denk je van die uitspraak?

“Ik zie het zelf liever anders natuurlijk en de bondscoach ook. Ik denk dat de voorzitter de druk een beetje wou afhouden. Zelf zijn we heel gretig  en we willen niet op een gelijkspel spelen. We gaan vol voor de drie punten maar het moet achterin wel gesloten blijven. Servië is individueel niet te onderschatten.”

Wat verwacht je van Servië?

“Ze hebben een trainer die er de jeugd probeert in te brengen. Ze hebben sterke spelers maar ze missen enkele belangrijke spelers met ervaring. Ze hebben nu de periode die wij in het verleden gehad hebben. We weten allemaal hoe moeilijk dat is dus laten we daar maar van profiteren.”

Servië heeft met Kolarov een superspecialist in huis voor de stilstaande fases. Ga je daar rekening mee houden, ga je fouten verder van de zestien maken als ze nodig zouden zijn?

“Ik heb natuurlijk ook de match tussen Manchester City

en Sunderland gezien (waar Kolarov een vrije trap voorbij Mignolet schoot, nvdr). Ze hebben ook veel kopkracht in huis. We gaan dus slim moeten zijn qua overtredingen. Daar zal de komende dagen wel nog over gesproken worden. Op de andere flank hebben ze ook een sterke speler lopen met Ivanovic van Chelsea. Eden vertelde me dat het echt een beer is, ik ga hem waarschijnlijk vaak tegenkomen.”

Als Kompany niet kan spelen, hoe erg gaan jullie hem missen?

“Vincent is een van de beste verdedigers ter wereld, we missen hem niet graag. Net zoals Servië Vidic niet graag mist. We hebben wel goede vervangers, die ook bij grote ploegen spelen. Zij zullen er ook willen staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties