Anderlecht gelijk tegen Tottenham in NextGen

RSC Anderlecht nam het op de vierde speeldag van de NextGen Series op tegen Tottenham. Beide ploegen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd kwam traag op gang en pas na een kwartier was er de eerste kans. Kabasele zag zijn schot hoog over doel verdwijnen. De beste kans was voor Diarra. Hij schoot het leer in de 33e minuut naar de linkerkruising, maar doelman Vigouroux kon er nog net bij. In de eerste helft was Anderlecht de betere ploeg en hield de druk hoog.

Ook in de tweede helft voetbalde Paars-Wit enkele kansen bijeen. Diarra legde achteruit op Kabasele, maar diens schots spatte uiteen op de lat. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Mbemba haalde de Tottenhamse linksachter Barthram neer in de zestien. Bentaleb schoot beheerst voorbij doelman Davy De Roef: 0-1.

Een kwartier voor tijd bracht Alvarez Anderlecht terug in de wedstrijd. De spits werd diepgestuurd door Tarfi en legde de bal in het mandje. Geen van beide ploegen wist nadien nog te scoren en de 1-1 eindstand bleef zo op het bord staan.

De wedstrijd werd bijgewoond door 7000 toeschouwers. Indien Anderlecht nog kans wil maken op de volgende ronde, moet het vol aan de bak in Tottenham en Wolfsburg.