Lommel en Heist onderuit in tweede klasse

Koen Schaaphok

In de tweede klasse werd er op vrijdagavond volop gevoetbald. Mouscron Peruwelz ontving in eigen huis Lommel United. Op hetzelfde moment ging SK Sint- Niklaas op bezoek bij KSK Heist.

Mouscron-Péruwelz – Lommel United: 3-1

In Henegouwen moest Lommel United nog eens winnen. De heren van United mochten vorige week blij zijn dat het tegen Heist maar bij een gelijkspel bleef. Deze keer was de ploeg echter ambitieuzer.Via Alessandro Cerigioni kwamen de bezoekers al na 12 minuten op voorsprong buitenshuis en leek vertrokken voor een prima start.

Lang duurde de vreugde echter niet want 8 minuten later zette Delacourt de bordjes weer gelijk. Vlak voor rust verdubbelde Turcan de score voor de thuisploeg. In de tweede helft werd het lot er niet gunstiger op voor Lommel. Het was uiteindelijk Mezine die met een benutte penalty de enige goal van de tweede helft maakte. Voor de thuisploeg welteverstaan. 3-1 was de eindstand.

KSK Heist – SK Sint-Niklaas: 1-2

In Heist slaagden de bezoekers er echter wel in om te winnen. Het verbaasde achteraf niemand want Heist maakte gedurende de partij amper kans op meer. Na amper 6 minuten voetbal zorgde Weuts al voor de 0-1 en dat kraakte het zelfvertrouwen van de thuisploeg want lang kwamen ze niet meer in het spel voor. In de 22ste minuut kwam Criel, na een fout van Mbayo, plots alleen voor keeper Willockx en scoorde namens Heist.

Toch slaagde Heist er na de aansluitingstreffer alsnog niet in het verschil te maken. Mbayo maakte zijn fout in de 59ste minuut alsnog ongedaan door de 1-2 beheerst binnen te schieten. Een halfuur later was het voorbij voor Heist, dat nooit toonde te willen winnen.