Interview Biglia: "Ons werk doen en zien of het genoeg is"

Biglia: "Ons werk doen en zien of het genoeg is"
Foto: © SC

Anderlecht speelt zijn laatste kans voor overwintering uit. En daarvoor heeft het niet meer alles zelf in handen. Kapitein Lucas Biglia klinkt echter strijdvaardig: "We zijn hier om te winnen."

Johan Walckiers in Malaga

Anderlecht mag zelf nog winnen, het resultaat van Zenit in Milaan moet ook in rekening gebracht worden. "We zijn hier voor een goed resultaat. Een overwinning zou fantastisch zijn, maar het wordt moeilijk", aldus de kapitein van paars-wit. "We zijn hier om te winnen, maar het hangt ook van Sint-Petersburg af. Tijdens de wedstrijd wil ik het scoreverloop daar echter niet kennen. Wij moeten ons werk doen en dan zien of het genoeg is."

"Liefst in januari vertrekken"

Ondertussen kennen ze Biglia wel al in de Spaanse competitie na de vorige vijf wedstrijden. "Het is niet aan mij om me te tonen aan de andere ploegen. In de vorige matchen zal men mij ook wel al gezien hebben. Momenteel denk ik enkel aan de wedstrijd", hield hij eerst de boot nog af.

Dat Biglia gegeerd is, weet men al langer. Geïnteresseerde ploegen schrikken echter af op de vraagprijs van acht miljoen euro. Een uitschakeling heeft echter geen rechtstreeks gevolg voor zijn toekomst. "Nee, dat niet. Ik wil gewoon progressie maken in mijn carrière. Ik vind ook dat acht miljoen te veel is voor mij, maar ik heb die clausule getekend. Ik hoop dat er een club met dat geld over de boeg komt. Vertrekken in januari of aan het eind van het seizoen? Liefst in januari, maar mijn hoofd staat nu naar de volgende zes wedstrijden bij Anderlecht", vertelde de Argentijn die al sinds 2006 bij Anderlecht zit.

"Organisatie niet verliezen"

Voorlopig blijft het dus koffiedik kijken of iemand zich komt melden en de transferprijs wil ophoesten. De focus ligt dan ook op de belangrijke wedstrijd van vanavond. "In de heenmatch hebben we de fout gemaakt te veel naar voor willen voetballen en zijn we de organisatie verloren. En dat betaal je cash tegen een ploeg als Malaga."

Dat Anderlecht zich niet belachelijk gemaakt heeft, vervult de paars-witten ook al met trots. "Ik ben blij dat Anderlecht getoond heeft het niveau te hebben om in de Champions League te spelen. Dat is belangrijk. En vanavond willen we dat nog eens tonen. Als we laatste worden, zal dat niet te wijten zijn aan een gebrek aan inzet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties