Groep D: Ajax naar Europa League ondanks verlies

Groep D: Ajax naar Europa League ondanks verlies
Foto: © SC

Toby Alderweireld heeft zich met Ajax kunnen plaatsen voor de Europa League. Op de slotspeeldag van de Champions League verloren ze weliswaar in en tegen Real Madrid, maar ook Manchester City verloor en zo is Ajax toch derdes in de poule.

Real Madrid – Ajax 4-1

Real Madrid wou duidelijk toch nog eens tonen dat ze wel degelijk een topteam zijn. Iets voor het kwartier leidde dat tot de 1-0, toen Modric de bal veroverde en Benzema bediende. De bleef kalm en vond Cristiano Ronaldo voor doel. Voor het halfuur stond het al 2-0 via Callejón. Opnieuw was het belangrijke voorbereidende werk van Modric, die de bal met een lob voor de voeten van Callejón bracht.

Toen iets na rust Kaká met een mooie trap de 3-0 op het bord bracht, leek het kalf verdronken voor Ajax. Iets voor het uur konden ze de eer redden via Boerrigter, maar verder raakten de Acajieden niet meer. In de slotminuten dikte opnieuw Callejón de score nog aan tot 4-1.

Borussia Dortmund – Manchester City 1-0

Vincent Kompany is met Manchester City gaan verliezen op het veld van Borussia Dortmund. Daarmee is City uitgeschakeld voor Europees voetbal dit seizoen. Aan de rust hadden de Engelsen nochtans goede hoop. Door de tussenstand in Madrid was winst in Dortmund genoeg voor plaatsing voor de Europa League.

Iets voor het uur werd de hoop echter min of meer aan diggelen geslagen, toen Schieber een bal van dichtbij kon binnenschieten. Manchester drong daarna nog aan, maar kon niet meer tot scoren komen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties