Interview "Hoek waar de klappen vallen"

Jens Van der Borght
| 0 reacties
"Hoek waar de klappen vallen"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Dit weekend gaan de play-offs van start. Onze redactie interviewde een ex-speler of ex-bestuurslid van de ploegen uit play-off I en play-off III. Rubin Dantschotter praatte met ons over het seizoen van Cercle Brugge.

Rubin Dantschotter verdedigde van 2005 tot 2008 de clubkleuren van Cercle Brugge. Omdat de doelman meestal genoegen moest nemen met een plaatsje op de bank, vertrok hij op uitleenbasis naar SK Beveren, waar hij een seizoen in de basis stond in tweede klasse. Na dat seizoen keerde de ondertussen 27-jarige speler terug naar Cercle Brugge, waar hij de doublure bleef van Bram Verbist. In de zomer van 2011 werd hij een jaar uitgeleend aan Sparta Rotterdam, en afgelopen winter tekende hij een contract bij SV Koekelare, een club in tweede provenciale.

“Hoek waar de klappen vallen”

Rubin Dantschotter is er van overtuigd dat Cercle Brugge de kwaliteiten heeft om in eerste klasse mee te draaien: “Ze spelen zeker niet het slechtste voetbal in eerste klasse, en er zit heel wat kwaliteit in het team. De ploeg begon met een valse start aan de competitie en daar zijn ze niet meer uitgeraakt. Ze kwamen terecht in de hoek waar de klappen vallen, en daar zijn ze spijtig genoeg niet meer uitgeraakt.”

 “Ik hoop dat Cercle zich kan redden. Op de club heb ik nog geregeld contact met enkele jongens. Overigens speelde ik ook bijna heel mijn jeugd bij Cercle Brugge. Je hoopt natuurlijk dat het blijft goed gaan met het team waar het voor jou allemaal begon. Maar zelfs als ze PO III winnen, moeten ze daarna nog steeds de aartsmoeilijke eindrondes spelen met de tweedeklassers”, aldus Dantschotter.

De teams uit tweede klasse zitten in de winning mood, omdat ze heel het seizoen bovenaan hebben gespeeld. De eersteklasser die de eindrondes haalt heeft heel het seizoen moeten vechten tegen degradatie, wat toch wel weegt op de moraal. Het is daarom vooral belangrijk om sterk te starten. Je moet laten zien wie de eersteklasser is en wie de meeste ervaring heeft. Maar uiteindelijk blijft het een dubbeltje op zijn kant en kan iedereen winnen van iedereen”, vindt de doelman.

“Spannend in play-off I”

We vroegen aan Dantschotter zijn mening over de titelstrijd. “Het is erg spannend nu de punten zijn gehalveerd. Anderlecht is de laatste weken minder bezig waardoor Zulte Waregem plots op één punt staat. Je ziet dat de sfeer goed zit bij Zulte Waregem. Daarnaast hebben ze het voordeel dat ze dit seizoen weinig of geen last hebben van blessures. Dat is iets wat erg kan helpen in de eindstrijd.”

“Ook in play-off I gaat er veel afhangen van de eerste wedstrijd. Zo start Anderlecht tegen Racing Genk. Als Anderlecht wint, slaan zij een kloof van negen punten op een concurrent. Maar als Genk wint, ligt alles weer open en kunnen verschillende teams aansluiten bij de top van het klassement. Dan gaat er met meerdere ploegen moeten rekening gehouden worden”, besluit Dantschotter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties