Interview "Anderlecht verdient het kampioenschap"

Jens Van der Borght
| 5 reacties
"Anderlecht verdient het kampioenschap"
Foto: © SC

Dit weekend gaan de play-offs van start. Onze redactie interviewde een ex-speler of ex-bestuurslid van de ploegen uit play-off I en play-off III. Karel Snoeckx praatte met ons over het seizoen van Lokeren.

Karel Snoeckx begon zijn profcarrière bij Lierse. Na in 1997 de titel te hebben gewonnen, vertrok hij voor twee jaar naar Lokeren, waarna hij terugkeerde naar het Herman Vanderpoortenstadion. Na een korte periode bij het Noorse Vålerenga, speelde hij nog onder andere voor het toenmalige Germinal Beerschot en Beveren.

“Lokeren bevestigt”

Karel Snoeckx vertelde dat hij nog steeds de clubs probeerde te volgen waar hij vroeger voor uitkwam. Lokeren is één van die ex-teams. “Lokeren speelde in de reguliere competitie uitstekend. Maar voor mij is dat geen verrassing, het is gewoon een bevestiging van hun goed seizoen vorig jaar. Met een ambitieuze voorzitter als Roger Lambrecht en een sportief directeur als Willy Reynders, kan je niet anders dan een goed seizoen draaien.”

“Maar heel veel is natuurlijk te danken aan Peter Maes. Onder hem is het team de laatste jaren nog erg gegroeid.” Snoeckx vond niet dat er één bepaalde speler uitblonk in de reguliere competitie. “ Het geheel zat wel goed in elkaar. Natuurlijk steekt er wel elke wedstrijd iemand bovenuit, maar bij Lokeren zijn dat altijd verschillende jongens. Daarin zie je ook de hand van de trainer: het is een heel sterk geheel, waarbij iedereen er vol voor gaat”, vertelt de ex-middenvelder.

“Anderlecht verdient het kampioenschap”

Snoeckx was erg benieuwd naar de start van de play-offs. “De play-off I kan nog alle kanten uit. Geen enkel team zal zijn start willen missen. Anderlecht was voor mij het sterkste team in de reguliere competitie. Ik vind dat zij ook de verdiende kampioen zouden zijn.  Daarnaast hoop ik dat Lokeren ook nog kan meestrijden voor de Europese plaatsen.”

“In play-off I zal veel afhangen van de vorm van de dag. Maar ook de geluksfactor zal erg belangrijk zijn. De zes ploegen die meestrijden voor de titel hebben allemaal een erg sterke kern, waardoor ik vrij zeker ben dat iedereen van iedereen kan winnen”, besluit Snoeckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties