Degraen: "Pas na twee thuismatchen dromen van titel"

Degraen: "Pas na twee thuismatchen dromen van titel"
Foto: © SC

Racing Genk heeft door zijn winst op Anderlecht de titelstrijd weer helemaal opengegooid, niet in de laatste plaats voor zichzelf. Algemeen directeur Dirk Degraen blijft echter gematigd optimistisch.

Degraen is ambitieus, maar toch ook voorzichtig. "Europees voetbal is nog steeds ons doel", aldus de algemeen directeur in HLN. "Natúúrlijk doen wij mee voor die eerste plaats. Maar met die nuance: Zulte Waregem doet dat ook. En bij uitbreiding alle ploegen in play-off I. Als je nu naar de stand kijkt, dan zijn zelfs Standard, Club Brugge en Lokeren opnieuw uitdagers van Anderlecht."

Het programma van Genk oogt straks wel iets gemakkelijker dan dat van de rest met thuiswedstrijden tegen Lokeren en Zulte Waregem. "Zeker. En ook belangrijk: wij hebben de verplaatsing naar Anderlecht al achter de rug, hé. Maar als we straks in die twee thuismatchen met punten morsen, dan heeft onze zege op Anderlecht totaal geen nut gehad. Dat is één van de redenen waarom ik het te vroeg vind om al grote verklaringen af te leggen over de titel. Pas als we die twee matchen tegen Zulte Waregem en Lokeren zonder kleerscheuren doorkomen, kunnen we misschien beginnen dromen van de titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties