Interview Kumordzi: "Te vroeg om over de titel te spreken"

Robby Morren
Robby Morren
| 27 reacties
Kumordzi: "Te vroeg om over de titel te spreken"
Foto: © SC

Door de overwinning van RC Genk op het veld van Anderlecht, ligt de titelstrijd weer helemaal open. Genk nadert tot op drie punten van de leider. Toch wil geen enkele speler op dit moment al van de titel spreken, ook Bennard Kumordzi niet.

Door Robby Morren

"Het is nog te vroeg om over de titel te spreken, wij moeten gewoon hard blijven werken. We willen de druk afhouden en elke wedstrijd opnieuw vechten voor een goed resultaat", zo houdt de middenvelder beide voeten stevig op de grond. Genk heeft nu twee thuiswedstrijden, tegen Zulte Waregem en Lokeren. Twee belangrijke maar niet te onderschatten confrontaties. "Alle zes teams in play-off I zijn sterk. Ik denk niet dat er één makkelijke wedstrijd tussen zal zitten", vertelt Kumordzi aan Voetbalkrant.

Anderlecht speelde een indrukwekkende eerste helft, Racing Genk kreeg geen voet aan de grond in het Astridpark. Dat de Limburgers alsnog wonnen, is volgens Kumordzi te danken aan de sterke mentaliteit in de groep en aan een uitstekende doelman Köteles.

"We hebben een sterke mentaliteit getoond tegen Anderlecht. Ondanks onze slechte eerste helft geloofden we dat er nog iets mogelijk was in de tweede helft." Was Anderlecht zo sterk of was Genk te zwak in die eerste helft? "Anderlecht wilde heel graag winnen want ze waren de bekeruitschakeling nog niet vergeten. Ze speelden echt goed in de eerste helft maar naarmate de wedstrijd vorderde, sloop er toch vermoeidheid in hun team."

"Ik ben nog niet helemaal tevreden over mijn prestaties"

Been liet Gorius na 55 minuten naast Kumordzi opdraven. "Julien viel heel goed in. Wij stonden onder druk en met de komst van Julien gingen we meer vooruit voetballen." Verder was er Laszlo Köteles die zijn team in het begin van de tweede helft overeind hield en in de slotfase een strafschop stopte. "Laszlo doet het uitstekend en tegen Anderlecht heeft hij ons de drie punten bezorgd."

Genk speelt op 9 mei de bekerfinale tegen Cercle Brugge. Het bereiken van die finale zorgde voor een boost in het Limburgse kamp. Toch betekent dit volgens de Ghanees niet dat Genk nu meer ontspannen voetbalt in play-off I. 

"Helemaal niet. Het is niet zo dat we een wedstrijd nu meer ontspannen aanvatten omdat we weten dat we de bekerfinale nog spelen." Kumordzi kan nu al een tijdje rekenen op een basisstek in het team van Mario Been maar hij vindt dat het nog beter moet. "Ik probeer mijn best te doen maar ik ben nog niet helemaal tevreden over mijn eigen prestaties. Ik werk hard om mijn beste niveau te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties