Interview Kawashima: "Wij kunnen nog kampioen worden"

Robby Morren
Robby Morren
| 34 reacties
Kawashima: "Wij kunnen nog kampioen worden"
Foto: © SC

Standard knokte zich afgelopen zondag weer in de titelstrijd met een overwinning tegen Zulte Waregem. "Standard zal nog meer tonen in deze play-offs", voorspelt doelman Kawashima die luidop droomt van de titel.

Door Robby Morren

"Tegen Lokeren speelden we niet ons eigen spel en maakten we veel te veel fouten. We verloren toen drie punten maar we hebben goed gereageerd tegen Zulte Waregem. We moeten blij zijn met die drie punten. We strijden nu opnieuw mee voor de titel."

Supporters

De Standard-fans zorgden zondag voor een geweldige sfeer op Sclessin, een goede wisselwerking volgens Kawashima. "We moeten ons elke wedstrijd opnieuw tonen aan de supporters door ons op het veld voor de volle honderd procent te geven. Zij zorgen ook voor een geweldige sfeer in het stadion. Er zijn nu nog vier wedstrijden te gaan en ik kan je zeggen dat Standard nog meer gaat tonen", aldus een zelfverzekerde doelman tegenover Voetbalkrant.

"De resterende wedstrijden zullen nog spannender worden"

"We naderen het einde van de play-offs, de ontknoping komt eraan maar we houden beide voeten op de grond. Elke wedstrijd kan helemaal verschillend zijn. Kijk maar naar onze match tegen Lokeren en naar die tegen Zulte Waregem. We moeten elke wedstrijd geconcentreerd blijven, het veld opstappen met de juiste mentaliteit en vechten."

"Elke wedstrijd wordt nu steeds belangrijker. Dat is niet enkel voor ons zo maar ook voor de andere teams. Het is nu heel erg spannend. Het puntenverschil is heel klein, zo'n competitieslot heb ik nog nooit meegemaakt. De resterende wedstrijden zullen nog spannender worden maar wij zullen alles geven. Er zijn nog vier wedstrijden en wij kunnen nog kampioen worden."

Goede vorm

Net als tegen Racing Genk schudde Kawashima ook tegen Zulte Waregem enkele belangrijke reddingen uit zijn mouw. "Ik voel me goed. Ik heb enkele goede reddingen gedaan maar alle spelers hebben de juiste mentaliteit getoond. Iedereen heeft hard gewerkt en daardoor hebben we gewonnen. Het was belangrijk om tegen Zulte de drie punten te pakken maar als we geen punten pakken in de volgende matchen, betekent die overwinning niets."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties