Van Moer over Standard: "Alles kan nog"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Van Moer over Standard: "Alles kan nog"
Foto: © SC

Standard is na een dertien op achttien genaderd tot op twee punten van leider Zulte Waregem. "Aan zo'n ommekeer durfde ik nooit denken", vertelt boegbeeld Wilfried Van Moer.

Standard begon play-off I als zesde en laatste. De Rouches startten echter een inhaalrace en naderen nu al tot op twee punten van leider Zulte Waregem en staan amper een puntje achter Anderlecht. Zondag trekken de Luikenaars naar Brussel. Bij winst moet Standard titelambities prediken.

“Er wordt op Sclessin niet over de titel gepraat, maar alles kan”, geeft Van Moer mee op Sporza. “De Rouches zijn geen favoriet voor de titel. Maar ze doen het altijd goed in de play-offs. Eigenlijk is die competitieformule niet serieus. Maar iedereen heeft ervoor gekozen en dan krijg je dergelijke situaties.”

Het boegbeeld van Standard bedeelt Mircea Rednic een belangrijke rol toe in de heropstanding van zijn club. “Rednic is een goede trainer. Hij houdt de jongeren onder de knoet en creëerde een winnaarsmentaliteit. Eerlijk gezegd had ik dit enkele maanden geleden nooit durven denken. Ik dacht dat het over was toen de fans zich tegen Roland Duchâtelet keerden. Maar de preses en zijn entourage hebben toch goed werk geleverd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties