"Beloning voor anderhalf jaar ellende"

Frank Deckers
| 0 reacties
"Beloning voor anderhalf jaar ellende"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christophe Lepoint was tegen Bergen de uitblinker van de avond. De aanvoerder wist zelfs te scoren tegen de Waalse club. "De aanvoerdersband brengt geluk."

Mboyo fluisterde me in dat de aanvoerdersband gelukt brengt en ik knoopte dat goed in de oren”, aldus Lepoint in HNB. “Coulibaly pikte ook al eens een goaltje mee toen hij de kapiteinsband kreeg en Mboyo zit zelfs al aan achttien doelpunten. Ik bedankte mijn plaats aan de aftrap met een doelpunt. Ik ben best wel blij met deze treffer, die de eerste is voor Gent na anderhalf jaar blessureleed. Ik speelde mijn honderdste match in de Belgische eerste klasse en vond het een extra stimulans dat ik kapitein van de ploeg was”, zegt Lepoint.

De middenvelder heeft een woelige periode achter zich liggen. Toch bewees hij dat de coach op hem kan rekenen. “Ik stond anderhalf jaar lang geblesseerd aan de kant. Deze treffer is ook een knipoog naar de medische staf die me door die moeilijke periode hielp. Mijn treffer voelde aan als een beloning voor de harde revalidatie die ik meemaakte. Het was een compensatie voor de rauwe ellende waarmee ik lang worstelde. Anderhalf jaar lang moest ik de spelvreugde op het veld missen. Ik heb gevochten voor mijn toekomst. Hopelijk ligt die bij Gent. Nu ik opnieuw fit ben, wil ik evenwel spelen.”

In de finale moet Gent voorbij OHL. “AA Gent moet sowieso van zijn eigen kunnen uitgaan zonder dat we daarom de tegenstrever mogen onderschatten”, vindt Lepoint. “In Bergen bleven we met een experimentele ploeg toch grandioos overeind. Zonder de automatismen van een basisploeg is dat niet evident in een wedstrijd zonder veel inzet. Bergen kon alleen op stilstaande fases enkele keren dreigen terwijl Gent meerdere kansen in elkaar knutselde via vloeiende combinaties. We kunnen met het nodige vertrouwen naar de finale toeleven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties