Interview De Ceulaer tevreden: "Heel mooi eerste jaar bij Genk"

Robby Morren
Robby Morren
| 22 reacties
De Ceulaer tevreden: "Heel mooi eerste jaar bij Genk"
Foto: © SC

Benji De Ceulaer heeft er een geslaagd eerste seizoen opzitten bij Racing Genk. Met zijn team won hij won de Beker van België en hij ontving de bronzen schoen van de supporters.

Door Robby Morren

"Ik ben er heel gelukkig mee. Dat bewijst dat ik het vertrouwen van de supporters niet schaadt en dat ik me altijd voor de volle 100% inzet. Ik ben sowieso heel blij dat ik die prijs heb gewonnen", vertelt de aanvaller aan Voetbalkrant.com.

"Ik ben voor het eerste jaar bij Genk, de club waar ik altijd toch wilde voetballen en dan win je een prijs. Het is dan wel de bronzen schoen maar ik ben er toch heel blij mee."

De Ceulaer kreeg dit seizoen even af te rekenen met blessureleed maar blikt uiteindelijk toch tevreden terug op zijn eerste jaar in de Genk-outfit. Dat mag ook na een persoonlijke bekroning door de supporters, de beker en bovendien werd hij Genks topschutter in de Europa League. 

"Ik mag niet klagen over dit seizoen. We wisten Europees te overwinteren en ik werd Europees topschutter. Ik denk dat ik van een heel mooi eerste jaar bij Genk mag spreken."

Voor de start van de competitie had het bestuur de top drie als doelstelling gesteld. Dat zit er na het gelijkspel tegen Standard niet meer in. Morgen trekt de bekerwinnaar naar Club Brugge dat nog volop strijdt voor de tweede plaats en het daarbijhorende ticket voor de voorrondes van de Champions League.

"We hadden misschien wel meer gewild in de competitie maar we hebben ook een zeer zwaar parcours afgelegd. Daarom zijn we ook heel gelukkig met de beker. Zondag gaan we proberen de competitie af te sluiten met een overwinning tegen Club Brugge."

"Wij kunnen in Brugge vrank en vrij gaan voetballen en zij moeten het forceren. Dat zal wel voor spektakel zorgen, denk ik. Wij willen als ploeg die wedstrijd winnen en zo het seizoen mooi afsluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties