Interview Sengier: "Hasselbaink komt niet voor de tiende plaats"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 88 reacties
Sengier: "Hasselbaink komt niet voor de tiende plaats"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Jimmy Floyd Hasselbaink is de nieuwe oefenmeester van Royal Antwerp FC. De Nederlander moet de roodhemden de weg naar succes tonen. "Het aanstellen van zo'n naam als coach toont de ambitie van de club", aldus Bjorn Sengier.

Door Cédric De Volder

’t Stad is van iedereen, maar momenteel vooral van Jimmy Floyd Hasselbaink. De aankondiging van de nieuwe coach van The Great Old ging als een schokgolf door voetbalminnend België. De ex-aanvaller van onder andere Leeds United, Atlético Madrid en Chelsea moet Antwerp naar succes leiden.

“Ik was verrast door de naam van de nieuwe coach. Vooral voor mijn generatie is het toch een grote naam. Ik denk dat ik de eerste keer meneer Hasselbaink zal zeggen”, bekent Sengier in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Bovendien is het een opsteker voor al wie het Antwerps voetbal een warm hart toedraagt. De voorbije weken werd er enkel gefocust op negatief nieuws.

"Ik merk aan alles dat RAFC een slapende reus is. We zijn het aan onze trouwe achterban verplicht om mee te dingen naar de prijzen."

Criticasters wezen meteen op de leemte die de prille trainersloopbaan van de Nederlander met Surinaamse roots tekent. Daar is het ex-sluitstuk van onder andere KMSK Deinze, Cercle Brugge en Willem II het echter niet mee eens. “Hij is assistent geweest bij Nottingham Forest en werkte aan de top bij de jeugd van Chelsea. Ook voor onze aanvallers is het een verrijking. Al kijk ik er ook al naar uit om tegenover hem te staan op training. Ik heb me namelijk laten vertellen dat hij nog steeds over een zwaar schot beschikt.” (lacht)

Het stamnummer één legt de lat hoog met de aanstelling van Hasselbaink. “Het klopt dat Jimmy Floyd Hasselbaink niet komt om voor de tiende plaats te spelen”, gaat de 33-jarige doelman verder. “Het getuigt van een gezonde ambitie. Zelf speel ik ook op de Bosuil om vooraan te voetballen. Ik merk trouwens aan alles dat RAFC een slapende reus is. We zijn het aan onze trouwe achterban verplicht om mee te dingen naar de prijzen. En dan is het doel simpelweg promotie.”

"Ik kijk er al naar uit om tegenover Hasselbaink te staan op training. Ik heb me namelijk laten vertellen dat hij nog steeds over een zwaar schot beschikt"

Het woord is eruit: promotie. Hoe realistisch schat Sengier die kansen in? “Het clubbestuur heeft ons verzekerd dat er versterkingen op til zijn. Maar ook onze achterban speelt een grote rol in het verhaal. Als het goed loopt, worden we wekelijks aangemoedigd door zo’n tienduizend fans. De supporters kunnen ons dus een extra duwtje in de rug geven.”

“Zelf voel ik me goed bij deze club”, besluit de goalie. “Ik heb nog een contract voor één seizoen, maar normaal zal ik eerstdaags verlengen. Bovendien kan ik mijn ervaring aanwenden om de jongeren beter te maken. Al is er een club die interesse heeft om me over te nemen. Maar dan moeten die mensen eerst via Antwerp passeren. Wellicht loop ik wel nog enkele jaren rond op de Bosuil.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties