Tom De Sutter beleeft droomdebuut

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 70 reacties
Tom De Sutter beleeft droomdebuut
Foto: © SC

Club Brugge heeft VfL Wolfsburg verslagen met 2-1. Tom De Sutter brak in zijn debuutwedstrijd de ban voor blauw-zwart.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge heeft de traditionele opener van het nieuwe voetbalseizoen voor eigen publiek gewonnen met 2-1. Het Duitse VfL Wolfsburg bleek voor de rust een maatje te sterk, maar Club stelde alsnog orde op zaken.

Het begon nochtans slecht voor blauw-zwart. Diego Ribas da Cunha kreeg het Jan Breydelstadion al meteen stil. De Braziliaan, de eerder het mooie weer maakte bij onder meer FC Porto en Juventus, verschalkte Ryan al na twee minuten via een listig hobbelballetje, 0-1. Het moet gezegd dat de Australische goalie in de steek gelaten werd door de blauw-zwart defensie.

Sterke Wang

Club Brugge probeerde daar wel iets tegenover te zetten, maar behalve wat technische hoogstandjes van Eidur Gudjohnsen en Shanyuan Wang kwamen de West-Vlamingen niet. De Chinees kon bovendien meteen rekenen op de vocale steun van het publiek. Hij schotelde Lior Rafaelov op het halfuur bovendien dé kans op de gelijkmaker voor, maar de Israëliër krulde het leer over de kooi van Benaglio.

Het was zelfs Club dat voor de pauze aan een dubbele achterstand ontsnapte. Naldo kon vrij inkoppen, maar Ryan zag de inzet tot zijn grote opluchting naast zoeven. Blauw-zwart verdedigde bij momenten met lemen benen. Defensieve versterking is geen overbodige luxe van de troepen van Juan Carlos Garrido. Al zijn Oscar Duarte en Jim Larssen in principe certitudes.

Droomdebuut

Ook na de koffie liet de nummer elf uit de Bundesliga zien waarom de club nog steeds hoog staat aangeschreven in het Duitse voetbal. ‘No sweat, no glory’ was echt wel aan de orde voor blauw-zwart. Club plooide bij momenten, maar brak niet.

Op het uur besloot Garrido om aanvallend geweld in de ploeg te brengen. Tom De Sutter maakte – begeleid door het applaus van de thuisaanhang – zijn debuut in de hoofdmacht van blauw-zwart.  En die aanpak loonde meteen. De ex-aanvaller van RSC Anderlecht had slechts vijf minuten nodig om zijn eerste doelpunt in West-Vlaamse loondienst tegen de netten te prikken, 1-1.

Tweede zit

De wedstrijd leek lange tijd af te stevenen op een draw, maar een vijftal minuten voor affluiten zette Maxime Lestienne het Jan Breydelstadion in vuur en vlam. De flankaanvaller kapte zichzelf knap vrij en schoot het leer voorbij Benaglio.

Club Brugge slaagde in tweede zit - de eerste periode was immers niet goed - voor het laatste examen voor de start van de Jupiler Pro League. Al was het allemaal niet zonder moeite. Vooral Wang toonde zich erg bedrijvig en solliciteerde voor een basisplaats. Tom De Sutter beleefde dan weer een droomdebuut.

Opstelling Club Brugge: Mathew Ryan; Tom Hogli, Brandon Mechele, Bjorn Engels, Laurens De Bock; Timmy Simons, Jonathan Blondel (81’ Birger Verstraete), Shanyuan Wang (89' Boli Bolingoli); Maxime Lestienne (89' Enock Adu), Eidur Gudjohnsen (58’ Tom De Sutter), Lior Rafaelov (81’ Tuur Dierckx) .

Opstelling VfL Wolfsburg: Diego Benaglio; Ricardo Rodriguez (71’ Marcel Schäfer), Naldo, Robin Knoche, Patrick Ochs; Jan Polak, Slobodan Medojevic (71’ Giovanni Sio), Diego (71’ Maximillian Arnold); Ivan Perisic (71’ Daniel Caligiuri), Bas Dost (71’ Ivica Olic), Vieirinha (78’ Stefan Kutschke).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties