Analyse Extra spanning op transfer deadline day?

Extra spanning op transfer deadline day?
Foto: © SC

De transfermarkt in de meeste Europese competities sluit vandaag om middernacht onze tijd. 31 augustus was namelijk een zaterdag met veel wedstrijden. Deze verschuiving kan wel eens voor de meest nerveuze Deadline Day ooit zorgen.

Door Sander De Graeve

Doorgaans ligt de deadline op 31 augustus om middernacht. Daarna weten alle clubs waar ze aan toe zijn tenzij er nog met Russische roebels gegooid wordt. De Russische transfermarkt blijft doorgaans iets langer open. Nu zorgt het feit dat die 31e van de achtste maand op een zaterdag ligt misschien voor extra spanning.

Extra spanning? Waarom? Wel niet elke Europese competitie verschoof de deadline naar die tweede dag van september. Zo houden onder meer Polen, Portugal, Schotland, Servië en Zwitserland vast aan 31 augustus. Voor die teams wordt het dan twee dagen bibberen. Er kunnen nog steeds spelers weggeplukt worden, maar vervangers kunnen er niet meer gehaald worden.

Tot slot moeten we ook nog even extra benadrukken dat ook de Turkse transfermarkt dit jaar wat later sluit. Enkele spelers die in Turkije Lira willen gaan opscheppen zouden zo nog twee dagen langer kunnen worden gemasseerd. 

Bang afwachten in Duitsland

Ook in Duitsland wordt het enkele uren bang afwachten. Daar sluit de markt voor inkomende transfers die tweede september al om 18u in plaats van middernacht.

Wat daarbovenop voor extra nervositeit kan zorgen zijn de interlandverplichtingen. Spelers zullen nog met transfers in hun hoofd zitten wanneer ze zich op maandag 1 september moeten aanmelden bij hun nationale ploegen voor de uiterst belangrijke WK-Kwalificatiematchen. Laten we hopen dat de Rode Duivels hun focus alvast op het voetbal kunnen houden met oog op de match in Schotland.

Voor de volledigheid geven we hier het overzicht wanneer elke competitie de markt sluit. Alle tijdstippen worden weergegeven in Belgische tijd.

Reeds gesloten:

Noorwegen
Bulgarije
Portugal
Polen
Schotland
Servië
Zwitserland

2 september om 18u
Duitsland

2 september om 23u
Finland
Griekenland
Italië
Oekraïne

2 september om middernacht
België
Denemarken
Engeland
Frankrijk
Nederland
Spanje

4 september om 23u
Turkije

6 september om 22u
Rusland

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties