Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stadion Oosterzonen
Gent wint ruim zonder te schittteren
Sander De Graeve

AA Gent heeft vanavond Oosterzonen uit Oosterwijk opzijgezet met 4-0. Het werd een gezapige partij, met constant overwicht voor de thuisploeg. Echt flitsen deed Gent niet. Vertrouwen tanken wel.

Sander De Graeve in Gent

AA Gent begon tegen de jongens uit Oosterwijk met Rémy Maréval in de ploeg. De verdediger leek persona non grata sinds dit seizoen, maar vond geen club en werd opnieuw opgevist bij de A-kern. Aanvankelijk was er weinig te beleven in de Ghelamco Arena.

Privat, voor het eerst in de basis bij de Buffalo's kreeg kans na kans, maar een vlot scorende spits leek hij vooralsnog niet. Een kans of vijf kreeg hij in de eerste helft. We herinneren ons dat Kola zeven mogelijkheden nodig had voor hij zijn eerste goal scoorde.

Maréval aan het feest

Ongeveer halfweg de eerste helft was het dan toch raak voor AA Gent. Maréval sneed een vrije trap aan en Lepoint raakte hem even met het hoofd. Bart Deelkens geklopt en 1-0. Dat zou het blijven tot aan de rust in een matige partij.

Het matig opgekomen publiek werd niet warm van het voetbal van de Buffalo's. Na de rust kwam Kola een bleke Kage vervangen. Een tiental minuten na de koffie kregen de dapperen die deze match helemaal uitkeken nog een beloning. Een bal werd afgeweerd door Deelkens en Soumahoro sprintte als een cheetah naar zijn prooi. 2-0 voor AA Gent.

Privat dan toch

Fernandez gunde Jari Vandeputte, die dus geen basisplek gegund was, nog een invalbeurt en ook Asare kwam nog in de ploeg. De partij sleepte zich voort naar het einde. Gent drong wel nog wat aan, maar Privat en Kola misten aanvankelijk de kansen.

Plots ging het toch nog snel bij de Buffalo's voorin. Privat knalde zijn achtste mogelijkheid dan toch binnen. Enkele minuten later haalde Neto, niet in zijn beste vorm de laatste weken, verschroeiend uit. Zijn schot ging laag in de rechterhoek binnen.

Alweer geen al te overtuigende prestatie van Gent, maar wél de kwalificatie voor de volgende ronde. Zaterdag is het op Leuven nog steeds D-Day voor Victor Fernandez.