N'Sakala: "Proberen de match van ons leven te spelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
N'Sakala: "Proberen de match van ons leven te spelen"
Foto: © SC

Fabrice N'Sakala is sinds zijn jeugd supporter van Paris Saint-Germain. De linksachter beleeft morgen dus één van de hoogdagen uit zijn carrière. Al kijkt hij er toch met ietwat vrees naar uit.

"Het is niet enkel belangrijk voor mij, maar voor heel de ploeg", preciseerde N'Sakala even. "Maar natuurlijk ben ik blij die wedstrijd te kunnen spelen. En even voor de duidelijkheid: momenteel ben ik meer supporter van Anderlecht dan van PSG hé", lachte hij. "Of ik raad gegeven heb aan mijn ploegmaats? De enige raad die ik kan geven is om er honderd procent klaar voor te zijn, want PSG is nog beter dan vorig jaar. We zullen er moeten staan morgenavond."

Voor N'Sakala is de match op meer dan één manier belangrijk, want hij kent Blaise Matuidi, middenvelder bij PSG, heel goed. "We zijn samen opgeleid. We gaan nu niet elke week samen gaan eten, maar we sturen elkaar wel regelmatig berichtjes. Deze week zijn er al wat sms'jes over en weer gegaan", knikte N'Sakala.

Maar morgen komt hij dus waarschijnlijk tegenover Cavani te staan, die bij PSG op de rechterflank speelt. "Als verdediger ben je daar natuurlijk mee bezig. Met Bastia heb ik eens tegen hem gespeeld. Toen kwam hij het veld op en scoorde hij meteen twee keer. We hopen er nu natuurlijk niet direct vier binnen te krijgen. Maar hiervoor speel ik voetbal. Ik ga proberen hem af te stoppen. Hij is niet echt een dribbelaar (N'Sakala moet dit weekend niet echt opgelet hebben, nvdr.), eerder een afwerker. Ik ga proberen hem tegen te houden. We moeten allemaal de match van ons leven spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties