Interview Goots: "Nog een seizoen in tweede kan gevaarlijk zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Goots: "Nog een seizoen in tweede kan gevaarlijk zijn"
Foto: © SC

Antwerp-legende Patrick Goots is onder de indruk van de grote supportersaantallen die Antwerp FC momenteel op de been brengt. De voormalige topschutter merkt wel op dat de club niet te lang in tweede mag blijven hangen.

Door Sander De Graeve

"Of Antwerp niet in eerste klasse thuishoort? Als je naar Westerlo gaat met meer dan 3.000 supporters en de thuiswedstrijden trekken steeds meer dan 10.000 man.. Dat zie ik niet veel eersteklassers doen. Je moet er natuurlijk wel voor spelen én er geraken hé. Met zeggen dat je thuishoort in eerste, kom je nergens", aldus Goots aan Voetbalkrant.com.

Die massale steun doet het voormalige boegbeeld nog steeds iets. "Dat is fenomenaal hé. Ik maakte het ook mee in dat jaar dat we in tweede klasse speelden. Dat geeft echt een enorme kick, gewoon fantastisch. Dat maak je zelden mee. In België zijn er weinig ploegen die zulke cijfers kunnen voorleggen."

Toch waarschuwt Goots voor het jaar teveel in tweede. "Toen het slecht ging in eerste klasse speelden we ook maar voor vier- à vijfduizend man. Na twee overwinningen waren ze er wel steeds terug. Ik heb de indruk dat het dit jaar helemaal opengebloeid is. Daarom is het net nu erg belangrijk dat Antwerp de promotie haalt."

"De supporters kijken uit naar matchen tegen Club en Anderlecht"

Hij vreest voor, opnieuw, het jaar teveel. "Ze zeggen dat al tien jaar, maar nu is die drive terug aanwezig bij de supporters. De fans geloven erin en Antwerp speelde ook een heel goeie voorbereiding. Op Antwerp is dat erg belangrijk." 

"Als de resultaten er zijn, komt het volk. Moesten ze er dit jaar naast pakken, gaan de fans iets hebben van: 'Opnieuw tweede klasse, opnieuw die kleine ploegen. Die mensen kijken uit naar matchen tegen Club Brugge en Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties