Ploegmaat Kompany slachtoffer van racisme in Rusland

Ploegmaat Kompany slachtoffer van racisme in Rusland
Foto: © SC

Manchester City ging woensdagavond winnen op bezoek bij CSKA Moskou, maar het was niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de ploeg van Vincent Kompany. Yaya Touré was namelijk het slachtoffer van racistische gezangen tijdens de wedstrijd.

Hoewel de FIFA en de UEFA de afgelopen weken en maanden alles in het werk stelde om racisme voor eens en voor altijd uit het voetbal te krijgen, was het woensdagavond jammer genoeg opnieuw prijs in Rusland. Fans van CSKA namen Yaya Touré op de korrel door middel van apengeluiden.

"Het is ongelofelijk en ontzettend triest"

De Ivoriaan gaf na afloop van de partij aan dat hij het heel triest vond. “Het is ongelofelijk en ontzettend triest. We willen dat allemaal uit het voetbal krijgen en de UEFA zal nog veel moeten doen om het definitief te stoppen.”

“Het was op dat moment een enorme ontgoocheling voor mij. Iemand in het publiek heeft zich vandaag echt dom gedragen”, aldus een duidelijk aangedane Touré.

Vincent Kompany steunde zijn ploegmakker meteen op Twitter. De tweet van de kapitein van The Citizens en de Rode Duivels kan je hieronder lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties