René Peeters over Youth CL: "Dit zijn matchen die bepalen of ze het in hun mars hebben"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
René Peeters over Youth CL: "Dit zijn matchen die bepalen of ze het in hun mars hebben"
Foto: © SC

De U19 van Anderlecht werken morgen om 16u hun match af tegen Paris Saint-Germain. Trainer René Peeters kijkt alvast uit naar het duel, want in zulke matchen kan hij pas echt het potentieel van zijn jeugdige talenten beoordelen.

Tot nu toe verloren de U19 van paars-wit in Benfica en wonnen ze hier tegen Olympiakos. PSG moet ergens in het midden van die twee ploegen liggen qua sterkte. "Ik heb al wat beelden bekeken. Het is een heel stevige ploeg, heel matuur", vertelde Peeters aan Voetbalkrant.com. "Benfica was thuis heel sterk, maar ik blijf er bij dat wij toen ook niet goed waren. Olympiakos was eerder onbekend, maar we hebben een goede wedstrijd neergezet en een heel positief resultaat."

Anderlecht mist Nabil Jaadi, die op het WK -17 aan de slag is, maar dat is een kans voor andere jongelingen om zich te bewijzen. "We wisten al langer dat we het zonder Nabil moesten doen. Daar gaan we ook geen punt over maken. Ik ben benieuwd welk niveau we donderdag kunnen halen. Uit zo'n wedstrijd kan je heel veel informatie halen", bedenkt Peeters. "Dat zijn de wedstrijden die we nodig hebben om een goede evaluatie van de jongens te kunnen maken."

"Of deze lichting beter of slechter is, zal ik misschien wel morgen kunnen beantwoorden."

Er werd dit seizoen al een paar keer gezegd dat de lichting van dit seizoen niet te vergelijken is met die van vorig seizoen. "Dat is nog afwachten. Daarom is de match van donderdag ook zo belangrijk voor mij. Vorig jaar kenden we ook problemen in sommige matchen, maar we zijn gegroeid. Of deze lichting beter of slechter is, zal ik misschien wel morgen kunnen beantwoorden."

Toch zijn er een paar jongens waarvan veel verwacht wordt. Peeters wil geen namen noemen, maar een Kawaya, een Bourard of een Dendoncker moeten wel in staat geacht worden het niveau omhoog te tillen. "Ik ga inderdaad geen namen noemen. Die jongens die ik in gedachten heb, moeten nu bevestigen", aldus Peeters. "Dit zijn de wedstrijden die bepalen of ze het in hun mars hebben om door te stoten."

Peeters hecht duidelijk meer belang aan deze wedstrijden. "In de Belgische beloftencompetitie heb je niet dezelfde wedstrijdintensiteit. Je speelt tegen leeftijdsgenoten en de balcirculatie is ook beter. En je speelt tegen verschillende types van ploegen. Benfica was goed georganiseerd en technisch sterk. PSG wordt dan weer een wedstrijd tegen een heel volwassen ploeg. Afwachten dus..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties