Gillet: "Een jaar gestreden voor de CL en nu dit..."

Gillet: "Een jaar gestreden voor de CL en nu dit..."
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De dag na de demonstratie van PSG: Guillaume Gillet werd als Chinese vrijwilliger opgevoerd om de pers te woord te staan. De kapitein van paars-wit blikte terug op de wedstrijd van woensdag, maar keek ook al vooruit naar zondag, want dan staat Standard op het programma.

PSG had op iedereen een zware indruk nagelaten. Ook op Gillet, die echter ook niet blind was voor wat Anderlecht van weerwerk bood. Of beter gezegd, wat het niet bood. "We hebben vandaag nog niet te veel gepraat over de wedstrijd", zei Gillet. "We willen het ook wat laten bezinken. We zeker veel beter kunnen doen qua organisatie en agressiviteit. We hebben PSG te veel ruimte gegeven om te voetballen."

"Barça is tien keer beter dan Milan, maar die laatsten streden met een groot hart"

Nochtans had Gillet net dat aangegeven in zijn motivatiespeech voor de wedstrijd. "Ik had gezegd dat we hier een mirakel moesten proberen neerzetten. Kijk naar de wedstrijd Milan-Barcelona. Barça is tien keer beter dan Milan, maar die laatsten streden met een groot hart. Op een bepaald moment stond Kaka zelfs als linksachter. Om maar te zeggen hoe het moet. Maar die twee goals in vijf minuten deden ons veel pijn. En het is niet de eerste keer: het overkwam ons ook al tegen Benfica en Club Brugge."

En dat doet toch pijn in Anderlecht, want een heel jaar werd er praktisch over niets anders dan de Champions League gesproken. "De huidige statistieken zijn catastrofaal. We hebben een jaar gestreden om in de Champions League te geraken en nu dit... De match tegen Olympiakos doet misschien nog het meeste pijn. Tegen Benfica en PSG is gebleken dat we niet genoeg kwaliteit en ervaring hebben om mee te strijden op dit niveau", was Gillet eerlijk.

"Die bal van Zlatan ligt in België uit het stadion"

"Een match zoals vorig jaar tegen AC Milan kunnen we nu niet neerzetten. In de ploeg zat toen heel wat meer ervaring en dat zie je toch op dit niveau. Soms hebben we te veel respect voor de tegenstander", zei Gillet die ook het tactische gedeelte hekelde. "Al wat we in de theorie zien wordt niet in de praktijk omgezet op het veld. En dat moet een hele grote frustratie zijn voor de trainer."

En om nog even terug te komen op die derde goal van Ibrahimovic. "We hebben misschien te weinig druk gezet op hem ja. Maar als je zo'n bal in België door iemand laat schieten, ligt hij buiten het stadion. Dat is weer die ervaring die speelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties