'Oskaar van de Week': Gadji Tallo
Redactie
| 2 reacties
'Oskaar van de Week': Gadji Tallo
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week leveren we onze 'Oskaar' af in Frankrijk.

Door Cédric De Volder

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. En deze week trekken we de grens over naar Frankrijk.

Nice try, Jesper

Maar eerst iets anders. Jesper Jorgensen toonde zich gisteren in de partij tegen Sporting Lokeren een ware koning van de schwalbe. De middenvelder werd in de zestien aangetikt door een Oost-Vlaamse verdediger en liet zich voor dood tegen de vlakte gaan. Jérôme Efong Nzolo hield de fluit echter op zak.

Het sein voor Jorgensen om zijn toneelstukje een versnelling hoger te schakelen. De Deen tastte dan maar naar het hoofd en veinsde een (halve) schedelbreuk. Vervolgens toonde Lokeren zich sportief om – bij een achterstand nota bene – de bal buiten te trappen. Jorgensen veerde op dat moment dan maar weer recht. Nice try, Jesper!

Wat!? Een wissel!?

Het beeld van het weekend kwam echter uit de Franse Ligue 1. Gadji Tallo leverde dan immers een leuk stukje televisie op.  De aanvaller veinsde in de degradatietopper tegen het Valenciennes van Ariël Jacobs een blessure. De Ivoriaan laat zich zelfs van het veld dragen op een draagberrie. Maar dan kwam de aap uit de mouw.

Fabrizio Ravanelli, de coach van Ajaccio, besloot dan maar om de speler te wisselen. Tallo veerde snel op en slingerde enkele Ivoriaanse vloeken richting zijn coach. Eigen schuld, dikke bult!

Opgelet! Het laden van deze video kan enkele seconden duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties