Datum: 07/12/2013 20:00
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade Charles Tondreau
Zulte Waregem laat dure punten liggen in Bergen

Zulte Waregem is op het veld van Bergen niet verder geraakt dan een 1- 1 gelijkspel. Het kwam snel op voorsprong dankzij een pareltje van N'Diaye, maar nog voor de rust maakte ex-Esseveespeler Tim Matthys de gelijkmaker.

Aernout Van Lindt in Bergen

Bergen verdubbelde vorige week met zijn eerste overwinning van het seizoen (tegen Lokeren) zijn puntenaantal dit jaar. Ook tegen Zulte Waregem wou het aanknopen met de overwinning om zo zicht te krijgen op plek vijftien. Dat moest het wel doen zonder doelpuntenmaker Le Postollec, last van de adductoren.

Voor Zulte Waregem – woensdag nog ruim zegevierend in de beker in Charleroi – was het de tweede uitstap naar Henegouwen in een week. Verboom, Sylla en N’Diaye mochten blijven staan van Francky Dury, Thorgan Hazard kwam wel terug in het team. Het was ook jubileumweekend: Matthys zijn 200e in eerste klasse, de 250e van Francky Dury bij Essevee in eerste klasse en ook de 50e van Malanda voor Zulte Waregem.

Pareltje N’Diaye

Zulte Waregem begon meteen vooruit te voetballen en had het veldoverwicht meteen beet, maar het tempo was wel wat te gezapig om echt gevaar op te leveren. De eerste echte kans was dan ook meteen raak: Habibou kreeg de bal op links en gaf een gemeten voorzet richting N’Diaye aan het strafschoppunt. Die raakte de bal perfect op halve hoogte en pardoes: 0-1.

Essevee maakte nog een tweede doelpunt, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel. Als het zo was, dan zeker op het randje. In de tweede helft werd overigens nog een goal van diezelfde Habibou afgefloten voor een fout en ook Caceres werd eens afgevlagd, minder twijfelachtig.

Matthys bewijst zijn waarde

Maar het spel van Zulte Waregem na het vroege openingsdoelpunt was wel niet van het flitsende type als we soms krijgen. De thuisploeg knokte zich – met hulp van de supporters – steeds beter in de wedstrijd.

Belangrijk figuur bij Bergen was ex-Esseveespeler Tim Matthys. Net als vorige week tegen Lokeren toonde hij een grote werkkracht. En hij kon ook scoren: Verboom liet hem helemaal vrij en hij kon door de benen van Bossut de 1-1 ruststand binnenwerken.

Tweede helft minder te beleven

In de tweede helft viel het spel wat stil: al het gevaar kwam bij Bergen van Matthys, maar hij vond niet de juiste aanspeelpunten en Zulte Waregem probeerde ook vuur in de wedstrijd te brengen, maar het lukte allemaal net niet ogenschijnlijk. Verboom bleef slordig, tien minuutjes voor tijd werd Matthys ietwat vreemd vervangen bij Bergen.

Een applausvervanging allemaal goed en wel, maar Bergen kan een driepunter goed gebruiken lijkt ons. Dury bracht ook nog Conté in voor Verboom op vijf minuten van het einde, maar het mocht niet baten: het bleef 1-1 en Zulte Waregem laat zo dure punten liggen. Bergen komt weer een puntje dichter bij Waasland-Beveren, dat eerder al verloor in Anderlecht.