Datum: 31/01/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse bezorgt landskampioen grijze haren
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Lierse bezorgt landskampioen grijze haren
Foto: © SC

RSC Anderlecht leed vanavond schipbreuk op het Lisp. De landskampioen voetbalde amper een kans bijeen tegen een bedrijvig Lierse SK. Mbaye Diagne en Tony Watt zorgden voor de doelpunten.

Cédric De Volder in Lier

Lierse SK en RSC Anderlecht trapten het voetbalweekend vanavond op gang. John van den Brom mocht al meteen puzzelen. Chancel Mbemba viel af – de verdediger ontwaakte vanochtend met een blessure aan de quadriceps – en werd vervangen door Bram Nuytinck. Bij de thuisploeg viel Julien Vercauteren uit in de opwarming. Mbaye Diagne is zijn vervanger.

2 doelpunten, 1 week

De Pallieters namen de beste start en stonden na amper vijf minuten voetballen al bijna op voorsprong. Diagne torende boven alles en iedereen uit, maar Thomas Kaminski had een uitstekende parade in huis op de kopslag van de debuterende Ivoriaan. De landskampioen had in de aanvangsfase echter geen antwoord op het geel-zwarte geweld.

Anderlecht kreeg nog voor het half uur haar verdiende loon. Hernan Losada krulde een vrije trap uitstekend rond de muur. Kaminski kon het leer niet klemmen en Diagne was er als de kippen bij om de 1-0 voorbij de grabbelende doelman van paars-wit te knallen.  Leuk detail: de debutant scoorde ook vorige week al in de beloftenwedstrijd tegen Anderlecht.

“Wij willen voetbal zien”         

De meegereisde Anderlecht-fans lieten ondertussen hun ongenoegen blijken. “Wij willen voetbal zien”, was te horen uit het bezoekersvak. Lierse SK kon ondertussen al op een dubbele voorsprong staan. Kaminski moest immers tot twee keer toe alles uit de kast halen op pogingen van Arjan Swinkels en Rachid Bourabia.

John van den Brom greep aan de rust meteen in. Dennis Praet en Massimo Bruno werden vervangen door Gohi Bi Cyriac en Ronald Vargas. Het bracht echter allemaal geen zoden aan de dijk. Al was er wel eventjes commotie toen Hossam Ghaly een schot van Aleksandar Mitrovic ogenschijnlijk met de arm uit doel devieerde. Joeri Van De Veld hield de fluit wijselijk op zak.

Watt snijdt paars-witte keel over

Het waren de Pallieters die wedstrijd kort na het uur helemaal dood maakten. Guillaume Gillet liet zich knullig ringeloren door Bourabia. De 28-jarige Marokkaan stuurde Tony Watt in het straatje. De Schot twijfelde niet en liet Kaminski met een lage schuiver geen kans.

Op die manier stoomde Lierse SK door naar een mooie tien op twaalf. De Antwerpenaren stijgen daardoor naar de tiende stek in het klassement. Paars-wit ging dan weer voor de tweede keer in drie weken onderuit. Maar wat nog erger is: Standard kan de kloof met de landskampioen opnieuw doen oplopen tot tien punten.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Berezovskiy Igor 90' 8.2
JƤƤger Enar 90' 7.2
Hoefkens Carl 90' 7.4
Swinkels Arjan 90' 8.4
Corstjens Wouter 90' 7.6
El Sayed Ghaly Hossam   67' 6.8
Wils Thomas 90' 7.2
Bourabia Rachid A 90' 7.8
Diagne Mbaye āš½ 90' 7.6
Watt Anthony āš½   90' 8.8
Losada Hernan A 90' 8.2
  Bank G Beoordeel
El Messaoudi Ahmed 23' 7
TraorĆ© Hamari -  
DiomandĆ© Souleymane Baba -  
Vercauteren Julien -  
De Jonghe Jimmy -  
Goris Nathan -  
Hazurov Kostadin -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' 6
Vanden Borre Anthony 90' 5
Kouyate Cheikhou 90' 5
Nuytinck Bram 90' 4
Deschacht Olivier 90' 5
De Zeeuw Demy 90' 6
Najar Rodriguez Andy Aryel   90' 5
Gillet Guillaume 90' 4.8
Bruno Massimo 45' 4
Mitrovic Aleksandar 90' 3
Praet Dennis 45' 4
  Bank G Beoordeel
Vargas Ronald   45' 6
Cyriac Gohi Bi 45' 4.8
Tielemans Youri -  
Roef Davy -  
Milivojevic Luka -  
N'Sakala Fabrice -  
Kljestan Sacha -  
Herbeleef Lierse SK - Anderlecht

Vooraf