Vanaken: "Ik wil gerust met Lokeren rond de tafel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Vanaken: "Ik wil gerust met Lokeren rond de tafel"
Foto: © Photonews

Hans Vanaken wil vanavond met Sporting Lokeren de Cofidis Cup veroveren. Een prijs zou immers de ultieme bekroning zijn voor de middenvelder die vorig seizoen nog in tweede klasse voetbalde. "En zonder prijs ben ik snel naar huis."

Hans Vanaken beleeft eigenlijk een droomjaar. De middenvelder verhuisde in het tussenseizoen van Lommel naar Sporting Lokeren. De 21-jarige Limburger wierp zich vanaf speeldag één op tot sterkhouder, haalde play-off 1 met de Waaslanders en kan vanavond al een eerste prijs pakken op het hoogste niveau.

"Bevestigen bij Lokeren"

"Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat de overstap zo vlot zou verlopen", aldus de middenvelder in Het Laatste Nieuws. "Ook op fysiek vlak kende ik amper moeilijkheden. Enkel in de eerste partij op het veld van Anderlecht had ik het lastig in de slotfase. Of Peter Maes een grote invloed had? Door hem duik ik meer op in de zestien, ja."

Ondertussen dreigt Daknam een sterkhouder te verliezen. Vanaken werd de voorbije weken en maanden immers al gelinkt aan een pak topclubs. "Ik ben tevreden als ik nog een jaar kan bevestigen bij Lokeren. En ik wil gerust met de club rond de tafel gaan zitten. Wat als Maes vertrekt? Met een andere coach zal het ook wel lukken, denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties